Silahlı saldırıya uğrayan doktorun hayatını kaybetmesi - ADIYAMAN

- Silahlı saldırıya uğrayan doktor Fikret Hacıosman'ın hayatını kaybetmesi - Meslektaşlarının duyduğu üzüntü - Basın açıklamasından genel ve detay görüntüADIYAMAN (AA) - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Adıyaman Şubesi'nce Bahçelievler'de çalıştığı özel bir hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor Fikret Hacıosman'ın hayatını kaybetmesine ilişkin protesto düzenlendi.
Adıyaman Tabip Odası, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde İstanbul Bahçelievler'de bir özel hastanede Psikiyatri Uzmanı olarak görev yapan Dr. Fikret Hacıosman'ın, daha önce tedavi ettiği hastası tarafından ateşli silahla vurularak öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.Bir meslektaşlarını daha silahlı saldırı sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet Necip Gürlevik, sağlık çalışanlarının her gün onlarca kez şiddet yaşadığını, sağlıkta şiddetin dalgasının azalmak bir yana hızlanıp yaygınlaştığını olduğunu söyledi.

Türk Tabipleri Birliği sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözüm yollarını kamuoyu ile paylaşmış her şiddet vakasında yetkilileri bir kez daha göreve çağırmış olduğunu dile getiren Gürlevik, şunları söyledi:"Türk Tabipleri Birliği şiddeti önlemede daha etkili olacak, caydırıcı niteliğe sahip cezalar öngören yasa tasarıları hazırlamış ve bunların TBMM'de kabul edilmesi için çaba sarf etmiştir. Yakın geçmişte meydana gelen başka şiddet vakalarının ardından Sağlık Bakanlığından randevu talep edilmiş sorunun çözümü için ortak çalışma grubu kurulması önerilmiştir. Ne yazık ki bakanlık randevu taleplerine yanıt verme nezaketinde bile uzak, duyarsız ve etkisiz tutumunu sürdüregelmektedir. Dün karşılaştığımız saldırı örneğin bir kaç ay önce Eskişehir'de yaşadığımız daha önceki nice benzerleri gibi sağlıkta şiddetin çok sayıda nedeninden birini yalınlıkla gözler önüne sermektedir. Bir hekimin, hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin artık göz ardı edilmeyecek ve ertelenmeyecek kadar acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir."Hastane yöneticileri ve kamu idaresinin sağlıkta şiddet konusunu ivedilikle çözme sorumluluğunu bulunduğunu aktaran Gürvelik, "Sorunu ve çözüm yollarını ele almak için TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile acil görüşme talebimizi kamuoyu önünde kendilerine bir kez daha iletiyoruz. Şiddetin ve diğer sorunlarımızın çözümü için Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir çalışma grubu oluşturulmasını ortak akla inanmanın ve meslek örgütlerini merkeze alan çağdaş demokrasi anlayışının bir gereği olarak görüyor ve bu talebimizi yineliyoruz. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için TBMM'ye sunduğumuz yasa teklifinin yeni yasama döneminde ivedilikle yaşama geçirilmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Silahlı Saldırı Basın Açıklaması Yasa Teklifi Sağlık Çalışanları Saldırı 

3 Ekim 2018 Çarşamba günü yayınlandı