SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel: “Çiğ sütten yapılan süt ürünü sağlıksızdır”

Davetlilerden görüntü
Süt Ürünleri Otorite Teknoloji Dolar Milyar Dolar 

-SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel’in konuşması
-Genel ve detay

( ANKARA )- SETBİR üyeleri 1 Haziran Dünya Süt Gününü kutladı ANKARA

- Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, “Süt sağlıktır ama pastörize edilmiş, hijyenik ambalaja konulmuş süt ve süt ürünleri sağlıktır. Sokakta satılan ve pastörize edilmemiş her türlü çiğ sütten yapılan süt ürünü ise tehlikelidir, sakıncalıdır, sağlıksızdır” dedi.
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) üyeleri, 1 Haziran Dünya Süt Günü vesilesiyle iftar programında bir araya geldi. Çok sayıda davetlinin bulunduğu iftar programında ‘1 Haziran Dünya Süt Günü’ nedeniyle konuşma yapan SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, sektörün Türkiye ekonomisine yaptığı katkılardan bahsederek, “Ülkemizde süt ve süt ürünü sektörüne gelince bu gün itibariyle kamu otoritesinden onaylı ve denetimli ülkemizde 2 bin 150 işletme bulunuyor. Sektör, yılda 18 milyar dolar ciro yaparken 50 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Yanı sıra 200 bin çiftçi, 200 bin satış noktası ve 50 bin nakliyeci de süt ve süt ürünleri sektöründen emekle ekmek yiyor” ifadelerini kullandı. “Hedefimiz yılda en az 300 kilo süt ve eş değeri süt ürünü tüketmesi” Tezel, kayıt içi üretim yapan süt ve süt ürünleri sektöründe üretim kapasitesinin bugünkünün çok üzerinde bir tüketimi karşılayabilecek düzeyde olduğunu vurgulayarak, “Bunun için yeterli kaynak, bilgi birikimi ve teknolojimiz var. Dolayısıyla hedefimiz halkımızın tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kişi başı yılda en az 300 kilo süt ve eş değeri süt ürünü tüketmesi” dedi.
“Çiğ sütten yapılan süt ürünü sağlıksızdır” Pastörize edilmiş, hijyenik ambalaja konulmuş süt ve süt ürünlerini tüketmenin önemine vurgu yapan Tezel, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Süt sağlıktır ama pastörize edilmiş, hijyenik ambalaja konulmuş süt ve süt ürünleri sağlıktır. Sokakta satılan ve pastörize edilmemiş her türlü çiğ sütten yapılan süt ürünü ise tehlikelidir, sakıncalıdır, sağlıksızdır.”
2 Haziran 2018 Cumartesi günü yayınlandı