Şehitlikte hüzünlü bayram - KARS

- Şehitlik ziyareti - Ailelerin dua okuması - Annelerin çocukların mezar taşındaki fotoğrafı silmesi ve öpmesi - Kars Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Muhsin Akçay ile röportaj - Şehit annesi Aysel Polat ile röportaj - Şehit babası Hacı Halit Polat ile röportaj Şehitlikte hüzünlü bayramKARS (AA) - Kars 'ta şehit yakınları, Ramazan Bayramının birinci gününde kabir ziyaretleri yaptı.Yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) salgını kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından mezarlık ziyareti için muaf tutulan şehit yakınları, Kars Şehitlik Mezarlığı'na geldi.Şehit aileleri Kars Valiliği koordinesinde Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından evlerinden alınarak Şehitliğe getirildi.
İl Müftülüğünce mezarlığa görevlendirilen iki imam hatibi, kabir başında Kur'an - ı Kerim okuyarak dua etti. Kars Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Muhsin Akçay, şehitlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nı buruk geçirdiklerini söyledi.

Ailelerin şehitliğe geldiğini anlatan Akçay, Ramazan Bayramı şehit anaları, babaları için buruk geçiyor aileler burada. Koronavirüs tedbirleri alındı, şehit aileleri sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu gün boyu istedikleri saatte gelebilirler." dedi.
Şehit annesi Aysel Polat hüzünlü bir bayram geçirdiklerini ifade ederek, "Sağ olsunlar izin verdiler geldik gördük sevindik evde kalsaydık daha zor olurdu, çok teşekkür ederim." ifadesini kullandı.Koronavirüs salgınından biran önce geçmesi temennisinde bulunan şehit babası Hacı Halit Polat, "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun bizi her zaman düşünüyorlar izin verdikleri için teşekkür ediyorum. Bayramlar bizim için hüzünlüdür oğlum 20 yıl önce şehit oldu." şeklinde konuştu.

Şehit Yakınları Mezarlık Ziyareti Şehit Babası Şehit Aileleri Sokağa Çıkma Yasağı 

24 Mayıs 2020 Pazar günü yayınlandı