Şehit yeğeni ile okul arkadaşlarından Mehmetçik'e mektup - MERSİN

- Öğrencilerden genel ve detay görüntüler - Mektuplardan genel ve detay görüntüler - Öğrenciler mektupları okurken - Şehidin yeğeni Aslıhan Özden ile röportaj - Şehidin babası Ahmet Sezer ile röportaj - Şehidin annesi Zarife Sezer ile röportajŞehit yeğeni ile okul arkadaşlarından Mehmetçik'e mektup - Mersin 'in Çamlıyayla ilçesinde Şehit Piyade Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer'in adının verildiği yatılı bölge ortaokulunda okuyan şehidin yeğeni ile okul arkadaşları, Afrin'de görevli Mehmetçik'e destek vermek amacıyla duygularını mektupla anlattı - Sezer'in yeğeni Aslıhan Özden: - "Mektubumu yazarken şehit dayım aklıma geldi. Onu düşünerek yazdım" - Şehit babası Ahmet Sezer: - "Bu topraklar için oğlumu feda ettim, 100 tane daha oğlum olsa yine feda ederim. Vatanımız, milletimiz ve devletimiz sağ olsun. Afrin'deki tüm Mehmetçiklerin arkasındayız"MERSİN (AA) - SERKAN AVCI - Toros Dağları'nın eteklerinde bulunan, Mersin 'in Çamlıyayla ilçesine bağlı Darıpınarı köyündeki Şehit Oğuzhan Sezer Yatılı Bölge Ortaokulunun aralarında şehidin yeğeninin de bulunduğu öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik'e destek için duygularını kaleme aldı.Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında geçen yıl şehit olan Piyade Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer'in köyünde bulunan ve şehidin adını taşıyan yatılı bölge ortaokulunun öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere destek amacıyla mektup yazmaya karar verdi.Okulun Türkçe öğretmeni Ali Budanur öncülüğünde duygularını kaleme alan 200 öğrenci, dualarıyla askerlerin yanında yer aldıklarını belirtti.
Mektup yazan öğrencilerin arasında şehit Sezer'in yeğeni 13 yaşındaki Aslıhan Özden de yer aldı.Öğrencilerin bir bölümü mektuplarına zeytin dalı, çiçek ve Türk bayrağı da çizerken, Aslıhan Özden de şehit dayısının fotoğrafından esinlenerek üniformalı bir asker resmi yaptı.Özden, mektubunda duygularını şu ifadelerle anlattı:"Sizler teröristleri tir tir titreten Türk askerlerisiniz. Türkiye'nin gururu ve şerefisiniz. Allah'ım bayrağımızı göklerde tutup hiç yere indirmeyen Mehmetçiğimizi koru. Afrin'deki tüm askerlerimize Allah yardım etsin. Allah, sizlerin bir damla kanınızı yere dökmesin." - "Mektubumu yazarken şehit dayım aklıma geldi"Aslıhan Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mektubu sınırda görevli askerlerin güçlü ve dirençli kalabilmesi adına yazdığını söyledi.

Askerlerin vatanı korumak için mücadele ettiğini vurgulayan Özden, "Onlar Türkiye'yi kurtacak, Afrin'deki tüm terör örgütlerini yenecekler bunu biliyorum. Onlar için dua ediyoruz çünkü bizim için mücadele ediyorlar. Mektubumu yazarken şehit dayım aklıma geldi. Onu düşünerek yazdım. Şu an dayımı yanımda hissediyorum." dedi.
Okul öğrencilerinden Özlem Saban da mektubunda, "Sizleri çok seviyorum. Bizim için gözünüzü kırpmadan savaşıyorsunuz, sizlere hep dua ediyorum. Size hiç zarar ve kötülük gelmesin. Türk askeri teröristleri korkutan, onları yok eden güçlü askerlerdir. Size güveniyorum." satırlarına yer verdi.Türk askeriyle gurur duyduğunu aktaran İbrahim Eren ise "Büyüyünce ben de sizin gibi asker olmak istiyorum. Siz Orta Asya'dan gelip bütün dünyayı titrettiniz. Gerekirse dünyayı önünüzde diz çöktürecek güce sahipsiniz. Şunu unutmayın ki benim kalbim hep sizlerle. Eğer rahat nefes alabiliyorsak, bunlar sizin sayenizde." şeklindeki duygularını yazıya döktü. - Mektuplar şehit ailesini duygulandırdıÖğrenciler yazdıkları mektupları askerlere göndermeden önce okulda düzenlenen etkinlikte ailelerine okudu. Aileler mektuplar karşısında duygu dolu anlar yaşarken, bazı anneler gözyaşlarına hakim olamadı.Oğullarının adını taşıyan okulun öğrencileriyle bir araya gelen Şehit Piyade Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer'in babası Ahmet ve annesi Zarife Sezer de mektuplarda yazılanlar karşısında duygulandı.Baba Sezer, yaptığı açıklamada, tüm askerlere başarılar dileyerek, "Ben bu topraklar için oğlumu feda ettim, 100 tane daha oğlum olsa yine feda ederim. Vatanımız, milletimiz ve devletimiz sağ olsun. Afrin'deki tüm Mehmetçiklerin arkasındayız. Onlar hiçbir şeyden korkmasınlar, bizler her zaman onların yanındayız. Ben bir şehit babası olarak harekata katılmak istiyorum. Benim oğlumun ismi Mehmetçik'e mektup yazan çocukların okuluna verildi.
Allah bütün Mehmetçiklerin bu topraklara sağ salim dönmesini nasip etsin. Ezanımız dinmesin, bayrağımız göklerden inmesin." sözlerine yer verdi.Şehit annesi Zarife Sezer de sınırda görevli askerler için dua ettiğini belirtti.
Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediğini aktaran anne Sezer, "Allah'ım askerlerimizi korusun. Bir asker bin olsun, görünsün o düşmanların gözüne. Allah'ım güç versin onlara, hepsi güzel haller içinde dönsün topraklarına. Hiçbir anne de bu evlat acısı yaşayıp ağlamasın." dedi.

Terör Saldırısı Şehit Babası Zeytin Dalı Evlat Acısı Şehit Ailesi 

1 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı