Şehit Polis Memuru Murat Toprak'ın Cenazesi Adıyaman'da

Bingöl ' de teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan Polis memuru Murat Toprak (25) memleketi Adıyaman ' ın Kahta ilçesi Narsırtı köyünde toprağa verildi.
Murtaza Yetiş Jandarma Mahmut Demirtaş Yusuf Turanlı Cenaze 


Köye getirilen şehidin Türk Bayrağı ' na sarılı tabutu köyün girişnde bekleyen polislerin selamıyla karşılandı. Baba evine götürülen şehidin tabutunu yakınları ve vatandaşlar alkışlar ve zılgıtlarla karşıladı. Baba evine son kez uğrayan şehidin tabutuna dokunmak için yakınları kendilerini parçaladı. Anne Bedriye Toprak, tabutu görmek isteyince cenaze aracının kapısı açılarak acılı anneye, çocuğunun tabutu son kez gösterildi. Burada ağlayan kadınları sakinleştirmeye çalışan bayan polis memurları da göz yaşlarına boğuldu.

Bekar ve üç yıllık polis memuru olan Murat Toprak ' ın Adıyaman ' ın Kahta ilçesi Narsırtı köyünde feryatlar yükseldi. Baba Ramazan Toprak, göz yaşlarına hakim olarak metanetini korudu.
Türk Bayrakları ile süslenen Narsırtı köyü şehidini dualar ve gözyaşları ile uğurladı. Tekbirler ve sloganlar eşliğinde omuzlarda taşınan şehit cenazesine katılan binlerce kişi teröre lanet yağdırdı.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Murat Toprak, köy mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.Cenaze Törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Adıyaman Emniyet Müdür Vekili Erol Etlik, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, polis teşkilatı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasiler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
17 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı