Şehit Ersan Yenici Son Yolculuğuna Uğurlandı

Siirt ' in Pervari ilçesi kırsalında düşen helikopterde şehit olan 17 askerden biri olan Üsteğmen Ersan Yenici, memleketi Kırklareli ' nin Babaeski ilçesine bağlı Kuleli Köyü ' nde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin eşi Simge Yenici ' nin feryatları ise yürekleri dağladı. Acılı eş, şehidinin tabutuna sarılarak, “Bak nasıl dik duruyorum. Evlatlarına bak Ersan, nasıl da dik duruyoruz” diye ağıt yaktı.
Şehit Mustafa Yaman Cenaze Mehmet Siyam Kesimoğlu Siyam Kesimoğlu 


Türkiye şehitlerine ağlıyor. Siirt ' in Pervari kırsalında sisten düştüğü tahmin edilen helikopterde can veren askerler memleketlerinde toprağa verildi. Şehitlerden biri de Üsteğmen Ersan Yenici ' ydi. Kırklareli ' nin Babaeski ilçesine bağlı Kuleli Köyü ' nde toprağa verilen Şehit Üsteğmen ' i yaklaşık 5 bin kişi son yolculuğuna uğurladı.

ŞEHİDİN EŞİNDEN YÜREKLERİ DAĞLAYAN FERYAT: BAK ERSAN, NASIL DA DİK DURUYORUZ

Şehidin cenazesi sabah saatlerinde ilk olarak baba evine getirildi. Evin önünde düzenlenen törende şehidin annesi Ayşe Yenici ve babası Ali Yenici güçlükle ayakta durabildi. Acılı eş Simge Yenici ' nin feryatları ise yürekleri dağladı. Eşinin tabutuna sarılarak, “Ağlamayın, susun! Ağlamak yok. Yakmayın şehidimi. Bak nasıl dik duruyorum. Evlatlarına bak Ersan, nasıl da dik duruyoruz” diye ağıt yakması, cenaze törenine katılanları gözyaşlarına boğdu.

Şehidin baba evinde düzenlenen törenden sonra cenazesi, dualar eşliğinde Kuleli Köy Cami ' ne getirildi. Buradaki törene askeri erkan ve devlet erkanı tam kadro katıldı. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ' ın yanı sıra CHP Milletvekilleri Turgut Dibek ile Mehmet Siyam Kesimoğlu, üst rütbeli askerler ve Trakya ' nın dört bir yanından binlerce vatandaş katıldı.

Törende baba Ali Yenici ile anne Ayşe Yenici de güçlükle ayakta durabildi. Anne Yenici ' nin, “Kalk cevap ver. ' Şaka ' de. ' Buradayım ' de diye” feryat etmesi cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu. Şehidin 3 yaşındaki kızı Zeynep Dora, şaşkın gözlerle çevresine bakarak olan biteni anlamaya çalışırken tabutun başında babasının fotoğrafını okşadı. 5 aylık kızı Cemre Hüma ise olan bitenden habersizdi.

Köy halkı tüm evleri Türk bayrağıyla donatırken şehidin cenazesi, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığına defnedildi.
12 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı