Şehit aileleri ve gazilerden Mehmetçik'e marşlı destek - KIRŞEHİR

- Kırşehir li sanatçı İdris Altuner'in, bestelediği "Zeytin Dalı" marşını okuması - Kırşehir li sanatçı İdris Altuner'in mehmetçikle toplu fotoğraf çekimi - Kırşehir li sanatçı İdris Altuner'in Kırşehir Şehit Aileleri Derneği'nde açıklama yapmasıKIRŞEHİR (AA) - Kırşehir ’de başlatılan "Ana Ocağından Peygamber Ocağına" projesi kapsamında Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğe destek vermek için Hatay'a giden şehit yakınları ve gaziler, Mehmetçiğe moral verdi. Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, Kırşehir Muharip Gaziler Derneği ve Kırşehir Malul Gaziler Derneği’nin işbirliğinde hayata geçirilen proje ile Hatay'a giden kafiledeki Kırşehir li sanatçı İdris Altuner, bestelediği "Zeytin Dalı" marşını ziyaret edilen birlikteki Mehmetçiğe okudu.Ziyaretin ardından Kırşehir Şehit Aileleri Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında duygularını anlatan şehit aileleri ve gaziler, çok duygulu anlar yaşadıklarını belirterek Mehmetçiklerin yüksek morali nedeniyle de ayrıca gurur duyduklarını ifade ettiler. Kırşehir Malul Gaziler Derneği Başkanı Kemal Parlak, askerlere moral ve motivasyon sağlamak için gittiklerini belirterek, "Sabaha karşı Hatay'a ulaştık. Belediye yetkilileri bizi karşıladı ve ilgilendi. Bir yerlere mesaj vermek adına, farkındalık oluşturmak adına bu ziyareti gerçekleştirdik. Oradaki bir muhtarımızın aracıyla Hassa ilçesinden Suriye sınırındaki askerlerimizin olduğu yere gittik. Mehmetçiğimize hediye olarak götürdüğümüz hediyelerimizi takdim ettik. Halkımızın selam ve dualarını götürdük. Mutlu oldular." dedi.
Kafilede yer alan sanatçı Altuner de, Hatay'da sınırında ziyaret ettikleri birlikteki askerlere moral vermek amacıyla bestelediği marşı okuma fırsatı bulduğunu söyledi.

Marş ile onlara bir nebze olsun moral vermeyi amaçladığını vurgulayan Altuner, "Umarım okuduğumuz marşın Mehmetçiklerimize ufak da olsa bir katkısı olur. Bu süreçte devletimizin, milletimizin yanında olmak ve Mehmetçiğimize moral vermek için böyle bir organizasyon gerçekleştirildi.
Çeşitli rütbelerdeki askerlerimiz vardı. Onlara buradan kucak dolusu selam götürdük. Sıfır noktasında marşı onlara okuduğumuzda askerlerimiz çok duygulandılar. Ağlayanlar oldu. Duyguları kelimelerle ifade etmek çok zor." diye konuştu.
Toplantıya, Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, Uzmanlar Federasyonu Başkanı Arif Saylam, Malul Gaziler Derneği Başkanı Bahattin Kaya ile şehit aileleri ve gaziler de katıldı.

Şehit Yakınları Mehmetçik Basın Toplantısı Farkındalık Şehit Aileleri 

12 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı