Savcımızı şehit eden hainlere terörist diyemediler

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi tüm Türkiye'yi derinden yaralamış sosyal medyada atılan bazı mesajlar tepki çekmişti. Teröristlere eylemci diyerek olayı hafifletme çabaları da dikkatlerden kaçmamıştı.
Tarık Akan Tayfun Talipoğlu Mehmet Selim Kiraz Banu Güven Berkin Elvan 


Beyaz Haber o isimlerin peşine düştü. Sinema sanatçısı Tarık Akan'ın onlara terörist diyemem sözü şoke etti. 11 Mart'ta sokağa çıkın hayatı durdurun çağrısında da yer alan Tarık Akan yine şok çıkışlarda bulundu.

Beyaz TV'nin telefonla ulaştığı Tarık Akan o teröristlere, terörist diyemedi. Ben öyle bir laf kullanmak istemiyorum diyen Tarık Akan 'yapılan eylem yanlış oraya girmeleri yanlış diyorum. Ben onların için terörist lafını kullanmam' dedi.

Bir başka isim Banu Güven ise içeriye giren isimlere terörist diyor musunuz? sorusuna 'bu sorduğunuzun cevabını adliyede baskında tam olarak ne yaşandığını görerek vermek isterim. Bu plan nasıl sonlanmıştır eylem düzene karşı bir eylem burada kimsenin kanının dökülmemesi gerekirdi' cevabını verdi.

Berkin Elvan için sokağa çıkma çağrısı yapan klipte oynayan CHP'den milletvekili aday adayı olan Tayfun Talipoğlu da 'Berkin Elvan için yapılan bir klibin benzeri şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için de yapılsa oynar mısınız? sorusuna 'hayır oynamam' cevabını verdi.


1 Nisan 2015 Çarşamba günü yayınlandı