Sarıkamış şehitleri anılıyor - Zigana'ya yürüyüş - GÜMÜŞHANE

- Yürüyüş başlangıcından detaylar - Yürüyüşten detaylar - Programdan detaylar - Vali Memiş'in konuşması - İkramlardan detaylar - Şehitler için 2050 rakımlı Zigana dağına yürüdüler Gümüşhane 'de, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Torul ilçe sınırları içerisindeki 2 bin 50 rakımlı Zigana Dağı'nda anma etkinliği düzenlendi.
Gümüşhane Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gümüşhane Üniversitesince ortaklaşa düzenlenen yürüyüş Zigana Tüneli'nden başladı.
Tünelin önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, soğuk havaya rağmen 5 kilometre yolu yürüyerek Zigana Dağı'na ulaştı.Burada düzenlenen programda, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Programda konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla şehitleri Zigana Dağı'nda anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Sarıkamış şehitleri nezdinde tüm şehitlere rahmet dileyen Memiş, "Şehitlerimizin kazanımlarıyla yaşadığımız bu topraklarda onları anıyoruz. Onları bu soğuk havada Zigana Dağı'nda anmak istedik. Vatan ve millet için kar kış demeden her türlü zorluğa rağmen mücadele eden ve şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.
Memiş'in konuşmasının ardında Sarıkamış şehitlerinin nezdinde tüm şehitler için Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından dua edildi.Programda Memiş, küçük bir kız çocuğu tarafından kendisine teslim edilen Türk Bayrağı'nı öperek teslim aldı.Program, duanın ardından katılımcılara çorba ve simit ikram edilmesiyle sona erdi.Programa Vali Memiş'in yanı sıra, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve protokol üyeleri katıldı.

Şehit Saygı Duruşu Kız Çocuğu Şili Anma Etkinliği 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı