Sarıkamış şehitleri anılıyor - MUĞLA

- Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı - Muğla Valisi Esengül Civelek'in konuşmasıSarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü - Muğla Valisi Civelek: - "Gençlerimizin Sarıkamış'ta yaşananları çok iyi anlamaları, çok iyi değerlendirmeleri geleceğimiz açısından önemlidir"MUĞLA (AA) - Muğla 'da, Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı etkinlikleri kapsamında şehitler anısına yürüyüş düzenlendi.
Muğla 'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, özel harekat ve çevik kuvvet polisleri, Muğla İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan Mehmetçikler, Zıpkınlar Taburu, şehit yakınları, gaziler, taraftarlar, siyasi partilerin temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur'an - ı Kerim okunarak dua edildi. Sarıkamış şehitleri için hazırlanan sinevizyon izletildi.Programda konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüşe vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Katılımcılara teşekkür eden Civelek, "Bugün, 103 yıl önce Sarıkamış Allahuekber Dağlarında vatan uğruna donarak şehit olan ecdadımızı anmak, hatıralarını canlı tutmak ve gençliğin şühedanın izinde olduğunu göstermek üzere bir aradayız." dedi.
Civelek, Sarıkamış harekatında Allahuekber Dağlarında yüreği vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi ile dolu 90 bin askerin düşmana, yokluklara, zor iklim ve coğrafi şartlara karşı ustun cesaret, sabır ve metanetle kahramanca mücadele ederek vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiklerini dile getirdi.Sarıkamış Harekatının sonuçları itibariyle tarihimizde bir kahramanlık destanı olduğuna işaret eden Civelek, şöyle konuştu:"Sarıkamış bir yiğitlik destanıdır. Sarıkamış Harekatı Türk askeri ve milletinin en zor şartlarda bile neleri göze alabileceğinin, gerektiğinde ne büyük kahramanlıklar yapabileceğinin ve üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının kolay elde edilmediğinin göstergesidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı gençlerimizin Sarıkamış’ta yaşananları çok iyi anlamaları çok iyi değerlendirmeleri geleceğimiz açısından önemlidir. Çünkü geçmişini bilemeyenin geleceği olmaz, geçmişini bilemeyen geleceğine yön veremez."Türk bayraklarıyla Muğla Şehitler Anıtı'na kadar süren yürüyüş sırasında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtıldı. Yürüyüş sırasında "Ne mutlu Türküm diyene", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar atıldı.Yürüyüş sonunda katılımcılara lokma ikram edildi.
Şehit Yakınları Saygı Duruşu Çevik Kuvvet Siyasi Partiler Siyasi Parti 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı