Sarıkamış şehitleri anılıyor - MALATYA

- Yürüyüşten detaylar - İstiklal Marşı - Malatya Valisi Ali Kaban'ın konuşması - 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu'nun konuşması - Çorba ikramlarından görüntüMALATYA (AA) - Malatya 'da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü İnderesi Tabiat Parkı'nda yürüyüş gerçekleştirildi.
Yürüyüşün ardından konuşma yapan Malatya Valisi Ali Kaban, Türkiye'nin cennet vatan olduğunu belirterek, cennet vatan için geçmişten günümüze çok sayıda şehit verildiğini kaydetti.
Cennetin şehadetle elde edildiğini, cennet vatan için şehadete erenlere ehemmiyet verdiklerine vurgu yapan Kaban, "Çünkü onlar bu cenneti temine den insanlar. En son verdiğimiz şehitler ile bu topraklara geldiğinde şehit düşen atalarımıza kadar yüz binlerce şehit yatıyor bu topraklarda. Şehadetin ocağı olan kahraman ordumuzu buradan selamlıyoruz. Kahraman ordumuz tarihi içerisinde milyonlarca şehidiyle kahraman olma hakkını elde etmiş bir ordu." diye konuştu.
Kaban, Sarkamış'ta askerlerin vatan için donarak şehit olduğunu belirtti.
2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ise vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna Allahuekber Dağlarında zor taibat koşullarında 90 bin askerin şehit olduğunu aktararak, "Bugünde sınırlarımızı koruyan Mehmetciklerimiz, uzman çavuşlarımız, korucularımız aynı azimle görev yapıyor. Ülkemizin hudutlarını teröristlerden ve diğer tüm gelişmelerden korumak adına mücaleyi kahramanca sürdürüyor. Fırat Kalkanı ve İdlip Harekatının özünde hudut güvenliğimizi sağlamak, teröristler başta olmak üzere coğrafyamızdaki diğer gelişmelere karşı erbaş, er ve subayımız ile kahramanca mücadele bugün de sürdürülmekte."ifadelerini kullandı.Konuşmanın ardından İl Müftüsü Çimen, şehitler için dua etti.Yürüyüşe katılanlara çorba ikram edildi.
Şehadet Şehit General Uzman Çavuş Teröristler 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı