Sarıkamış şehitleri anılıyor - KIRKLARELİ

- Yürüyüşten genel ve detay görüntüler - Görme engelli Necati Geniş ile röp. - Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi'nin konuşması - Kur'an - ı Kerim okunması ve dua edilmesiSarıkamış şehitleri anılıyor - Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı kapsamında anma yürüyüşleri düzenlendiEDİRNE (AA) - Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, Sarıkamış şehitleri anısına yürüyüşler gerçekleştirildi.
Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılında Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlara ay yıldızlı bere, atkı ve eldiven dağıtıldı.Öğrenciler, dev Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı afiş taşıdı.Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen grup, burada düzenlenen törende saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Zekeriya Bayrak, Sarıkamış Harekatı'nın hafızalarda yer almış ölümsüzlük destanı olduğunu söyledi.

Albayrak, "Sarıkamış Yemen'den ölümsüzlük şerbeti için yürüyen fidanların hikayesidir. Sarıkamış, şanlı tarihimizin hüzünlü bir yaprağıdır. Rabbim bu millete bir daha Sarıkamışlar yaşatmasın. Rabbim ayakları altında cennet olan analarımızın gözlerine yaş, yüreklerine gam düşürmesin." diye konuştu.
Daha sonra okunan duanın ardından törene katılanlara çorba ikramında bulunuldu.Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
- TEKİRDAĞTekirdağ'da, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılında yürüyüş düzenlendi.
Vatandaşlar, yürüyüş sırasında "Gençlik Şühedanın İzinde" yazılı pankart, dev Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı afiş taşıdı.Tekirdağ Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi önünde toplanan kortej, Sahil Dolgu Alanı'na kadar yürüdü.Burada düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve şehitler için dua edildi.Etkinlik sonunda vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.Yürüyüşe, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.
- KIRKLARELİ Kırklareli 'de de yürüyüş için Atatürk Spor Salonu önünde toplananlara, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" yazılı ve Türk bayrağı işlenmiş bere ile atkılar dağıtıldı. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, kurum müdürleri öğrenciler ve vatandaşlar, "Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmayacak" temasıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Kırklareli Şehitliği'ne yürüdü.Yürüyüşte öğrenci ve vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatana uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.Şehitlik Anıtı'nda Kur'an - ı Kerim okunarak dualar edildi.Vali Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, vatan için canlarını feda eden Sarıkamış şehitleriyle tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.Türkiye'nin düşmandan nasıl kurtarıldığını unutmadıklarını ve unutulmayacağını vurgulayan Çiftçi, aziz devletin ve milletin evlatları olarak ecdadın her zaman yad edileceğini söyledi.

Ecdadın eksi 30 derecede vatanı için donarak ölmeyi göze aldığını anlatan Çiftçi, "Sarıkamış'ta 78 bin şehit verdik. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Kıbrıs'ta, Güneydoğdu'da, sınır dışında vatanımız için güvenlik güçlerimiz canlarını feda ediyor. Vatanın bir karış toprağını kimseye vermeyeceksiniz. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Ama şu da bilinmelidir ki, vatanımızdan bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyiz.'' diye konuştu.
- Gönül gözüyle yürüdüGörme engelli Necati Geniş de yakınlarının yardımı ve bastonuyla yürüyüşe katıldı.
Türk bayrağı taşıyan Geniş, zaman zaman sloganlara da eşlik etti.Geniş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gözleriyle görmese de gönül gözüyle manevi duyguyu hissettiğini söyledi.

Görme engelli olmasına rağmen şehitler için yürüdüğünü ifade eden Geniş, engeline rağmen bu tür etkinliklere katıldığını belirtti.
Necati Geniş, "İnsan istedikten sonra her türlü aktiviteye katılabilir. Güzel bir duygu. İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Kalabalığı görmesem de hissetmek çok güzel." dedi.

Ölümsüzlük Saygı Duruşu Güvenlik Güçleri Gönül Gözü Sınır Dışı 

Gönül Gözü Hakkında
Karanlık dünyalara ışık tutacak ''Gönül Gözü'' Neşe Sapmaz'ın sunumuyla her cumartesi canlı yayınla saat 12.00’da... Hayata gözleriyle değil elleriyle tutunanların hikâyesi. Doğuştan veya sonradan görmeyen kişilerin gerçek yaşam öyküleri izleyiciyle buluşuyor....
devamı
7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı