Sarıkamış şehitleri anılıyor - ADIYAMAN

- Gençlerin sokakta slogan atarak yürümesi - Spor salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması - Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ile röportaj - Askerlerin dua etmesiMALATYA (AA) - Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı dolayısıyla Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman , Kilis ve Kahramanmaraş'ta anma etkinlikleri düzenlendi.
Adıyaman Adıyaman 'da Ulu Cami önünde başlayan anma yürüyüşü, Cumhuriyet Spor Salonu önünde sona erdi.Spor salonunda devam eden anma etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Programda şehitler anısına Kur'an - ı Kerim ve dua okundu. Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitleri anmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Elbette tarihimiz sayısız kahramanlıklarla dolu. Malazgirt Zaferi, Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı bunlardan bazıları. Ecdadımız her dönemde mesele vatan, bayrak, vatan toprağı olduğunda gözünü kırpmadan şehadete yürümüş. Başta Sarıkamış şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ve şükranla anıyorum." diye konuştu.

Şehadet Saygı Duruşu Muhabir Kahramanlık Anma Etkinliği 

6 Ocak 2019 Pazar günü yayınlandı