Şanlıurfalı çobanın ekmek mücadelesi - TUNCELİ

- Çoban İsmet Karakaya'nın yürüyüş görüntüsü - Çoban İsmet Karaka'yanın koyunları sürmesi - Çoban İsmet Karaka'yanın eşeğe yük yüklemesi - Çoban İsmet Karakayaile röportaj - Çoban İsmet Karaka'yanın eşek üzerinde sürüyü yönlendirmesi - Koyunlardan genel görüntü - Köpek ve koyunlardan görüntüŞanlıurfalı çobanın ekmek mücadelesiTUNCELİ (AA) - Şanlıurfalı çoban İsmet Karakaya (60), Tunceli 'de zorlu koşullara göğüs gererek sürü otlatıyor.Anlaştığı sürü sahibinin yanında Munzur dağları eteklerinde koyun otlatan Karakaya, evine ekmek götürmenin mücadelesini veriyor.Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok ilde zorlu mevsim koşullarında koyun otlattığını söyledi.

Siverek'te geçim sıkıntısı yaşadığı için çobanlık yaptığını belirten Karakaya, "60 yaşındayım ve ömrüm çobanlıkla geçti. Gece gündüz, yağmurda çamurda, karda hep dışarıdayım. Geçimimiz de çok iyi değil ama yine de Allah'a şükür çobanlık yapıyorum, ekmek paramı kazanıyorum." dedi.
40 yıldır çobanlık yaptığını anlatan Karakaya, "Kendime çobanlık yapmıyorum. Milletin koyunlarına çobanlık yapıyorum. İşte birkaç kuruş maaş veriyorlar. İlkbaharda sürüyü dağa çıkarıyoruz. Dağda da soğuğu var, sıcağı var, zorluğu var. Gece sürüye kurt geliyor. Biz rahatsız oluyoruz. Kolay iş değil. Mecburen bu işi yapıyoruz." diye konuştu.
Karakaya, 40 yıldır farklı illerde çobanlık yaptığını sözlerine ekledi.
Geçim Sıkıntısı Muhabir İlkbahar 

4 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı