Sanat ve bilim Anadolu Üniversitesinde buluşuyor

Açılış konuşmaları
Engelli Çocuk Matematik Matem Allah Öğrenciler 

-Naci Gündoğan'ın açıklamaları
-Kurdele kesilmesi
-Rektör Gündoğan'ın çocuklarla sohbet etmesi
-Detaylar

( ESKİŞEHİR )- Çocuklar kendisini resim ile ifade ediyor- 'Resim Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi- Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan;- "Gençlerimizin bilim ve sanat alanındaki becerilerini geliştirmek istiyoruz"- "Buradaki tüm faaliyetlerimizi topluma hizmet faaliyeti kapsamında değerlendiriyoruz" ESKİŞEHİR

- Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Resim Atölyesinin açılışı Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Anadolu Üniversitesi bünyesinde Eskişehir'de Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi adıyla 2011 yılında kurulan Çocuk Üniversitesi, her yaş grubundan öğrencilere hitap ediyor. Çocuk Üniversitesi, özellikle öğrencilere yönelik bilim, sanat ve spor alanlarında programlar açarak okul içi öğrenme faaliyetleri dışında ileri düzey akademik ortam deneyimi kazandırmayı ve çocukların yeteneklerini ortaya çıkararak meslek seçimleri konusunda da yol göstermeyi amaçlıyor. Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezinde açılışı gerçekleştirilen 'Resim Atölyesi'nde, 6-17 yaş grubu ilköğretim ve lise düzeyi öğrencilerin farklı sanatsal deneyimler kazanması hedefleniyor. "Gençlerimizin bilim ve sanat alanındaki becerilerini geliştirmek istiyoruz" Atölyenin açılışında konuşan Rektör Gündoğan, "Biliyorsunuz Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi açıldığından bu yana bir takım atölyeleri de peyder pey uygulamaya sokmaya başladı.
Uzay-zaman noktamız, seramik atölyemiz, okul öncesi matematik atölyemizden sonra bugün de inşallah resim atölyemizi hizmete sokacağız. Burada temel amacımız biliyorsunuz daha öncekilerde olduğu gibi özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize bilim alanında, sanat alanındaki becerilerini geliştirmek, onlara katkı sunmak. Temel hedefimiz bu. İnşallah bundan sonra da hem Milli Eğitim Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile yapacağımız görüşmeler ile buradan daha çok çocuğumuzun ve gencimizin faydalanmasını hedefliyoruz. Özellikle bu atölyelerimizde dezavantajlı gruplarda yer alan çocuklarımızı, engelli çocuklarımızı, yuvalarda kalan çocuklarımızı öncelikle hizmet almasını hedefliyoruz. Bu noktada inşallah önümüzdeki günlerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz olacak. Özellikle çocuk yuvalarında kalan çocuklarımızın resim atölyemizden, seramik atölyemizden, aynı şekilde okul öncesi matematik noktamızdan faydalanmalarını sağlayacağız" dedi.
"Buradaki tüm faaliyetlerimizi topluma hizmet faaliyeti kapsamında değerlendiriyoruz" Anadolu Üniversitesinin bilim alanında olduğu gibi sanatsal faaliyetlerde de önemli mesafeler aldığına değinen Rektör Naci GÜndoğan, "Anadolu Üniversitesi, Türkiye’ye hizmetler eden, dünyaya hizmetler eden önemli bir üniversite. Biz bu noktada daha önce devlet konservatuarımızdan da yararlandık biliyorsunuz. Buradaki müzik aletleri noktamızda müzemiz aracılığıyla. Bugün de Güzel Sanatlar Fakültemiz desteği ile bu atölyemizi, resim atölyemizi açıyoruz. Ben bu noktada Güzel Sanatlar Fakültemize, Güldane Araz Ay hocamıza çok teşekkür ederim gerçekten. Bunların hepsi gönüllü hizmetler. Yani burada hizmet veren tüm hocalarımız bu işi gönüllü olarak yapıyorlar. Bizi de mutlu ediyorlar. Tabi üniversitemizin en önemli görevlerinden bir tanesi, topluma hizmet faaliyeti. Biz buradaki tüm faaliyetlerimizi topluma hizmet faaliyeti kapsamında değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından Gündoğan ve beraberindekiler atölyede çocuklarla birlikte resim çizdi.
26 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı