Samsun'da BDP Gerginliği

Gazi Caddesi üzerinde bulunan Türkiye Komünist Partisi (TKP) İl Binası önünde toplanan kalabalık, PKK ve BDP aleyhine slogan attı. Binaya giren kalabalık, partinin camlarını kırdı ve buraya Türk bayrağı astı. Olaya müdahale eden polis, öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.
Twitter Öğretmenevi 


Parti binasını taş yağmuruna tutan kalabalığa, karşıt grup tarafından da taş atıldı.

Öte yandan, BDP'li milletvekillerinin kaldığı OMTEL otel çevresinde de gerginlik yaşandı. Yaklaşık 30 kişilik grup, buraya gelerek tepki gösterdi. Otele taş atmaya çalışan gruba polis engel oldu.

TWİTTER'DAN ÖRGÜTLENDİLER

TKP İl Binası'na yönelik saldırının ardından Samsun spor adlı bir Twitter hesabından atılan mesajla, TKP İl Binası hedef gösterildi ve TKP binasındaki toplantıya #SamsunaSadeceAtatürkÇıkar tag'iyle çağrı yapıldı.

SİNOP'TAN PANZERLE SAMSUN'A

BDP heyeti dün Sinop Öğretmenevi'nde yaptıkları toplantı sırasında dışarıda toplanan yüzlerce kişinin protestosuyla karşılaştı. Saat 12.15'de girdikleri Sinop Öğretmenevi'nde mahsur kalan BDP'liler saat 21.25'de polis panzerleriyle çıkarılabildi. Saat 23.50'de sıkı güvenlik önlemleri altında Samsun'a gelen BDP heyeti, kente yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Omtel Otel'e yerleşti. Burada yaklaşık 200 kadar resmi ve sivil polis geniş güvenlik önlemi aldı.

19 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı