Rus uçağının sınır ihlaline Erdoğan'dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şili, Peru ve Ekvador'u kapsayan Güney Amerika seyaheti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Güney Amerika Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Hava Kuvvetleri Recep Tayyip Erdoğan 


Erdoğan, Rus Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağının yeniden sınır ihlali yapması ile ilgili olarak, ''Dün öğle saatlerinde (Rusya) Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu tespit edilen bir savaş uçağı, bizim hava sahamızı ihlal etti. İngilizce ve Rusça olarak tüm ikazlara rağmen gerçekleşen bu ihlali Rusya'nın bölgedeki krizi tırmandırma çabasının bir sonucu olarak görüyoruz. İhlal edilen hava sahası aynı zamanda NATO hava sahası olduğu için konu NATO'nun da takibindedir. Zaten bizden önce NATO bu tespiti yapmış bulunuyor. Rusya, Türkiye'nin egemenlik haklarına yönelik bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır.

Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali Bu tür sorumsuz adımların, ne Rusya Federasyonu'na, ne NATO-Rusya ilişkilerine, ne de bölgesel ve küresel barışa faydası yoktur, tam tersine ciddi zararı vardır. Bütün bu hususlar, dün akşam Dışişleri Bakanlığımıza davet edilen Rusya Büyükelçisine açıkça anlatılmış, yaşanan olaylar şiddetle protesto edilmiştir. Bu arada da ben Dışişleri Müsteşarımıza, Rusya tarafıyla görüşün, 'Sayın Putin ile bizzat görüşmek isterim' demişimdir. O andan bu ana kadar henüz kendilerine ilettiklerini fakat oradan bir dönüş olmadığını, bizim Büyükelçiliğimiz buraya bildirmiştir' dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
30 Ocak 2016 Cumartesi günü yayınlandı