Rahatsızlıkları Ecem'e engel değil - EDİRNE

- Ecem'in evinden görüntüler - Ecem'in karne töreninden ve dersinden görüntüler - Ecem Yılmaz'ın açıklaması - Okul Müdürü Recep Kolcu'nun açıklaması - Ecem'in annesi ve ablasının açıklamasıRahatsızlıkları Ecem'e engel değil - Edirne 'de epilepsi hastalığına ve ileri derecede göz bozukluğuna rağmen eğitimini başarıyla sürdüren 11. sınıf öğrencisi Ecem Yılmaz'ın karnesi yine başarılı notlarla dolu - Eğitimini tamamlayamayan aile üyelerinin hayalini gerçekleştirmek için var gücüyle çalışan Ecem, bugüne kadar kimseye kaptırmadığı okul birinciliğini yüksek öğrenimine de taşımak istiyorEDİRNE (AA) - GÖKHAN ZOBAR - Edirne 'de rahatsızlıklarına rağmen hayatı boyunca okul birinciliğini kimseye kaptırmayan 11. sınıf öğrencisi Ecem Yılmaz'ın karnesi yine başarılı notlarla dolu.Uzunköprü ilçesine bağlı Salarlı köyünde dar gelirli çiftçi ailenin 3 çocuğundan biri olan epilepsi hastası Ecem Yılmaz (16), eğitimini tamamlayamayan aile üyelerinin hayalini gerçekleştirmek için derslerinde başarılı olmak için var gücüyle çalışıyor.İmkansızlıklarını eğitim hayatına olumsuz yansıtmayan Ecem, bugün yarıyıl karnesini aldı.Karnesi 11 yıldır olduğu gibi yine yüksek notlarla dolu olan Ecem Yılmaz, yarıyıl tatilini çiftçi ailesine yardım ederek ve ders çalışarak geçirecek.Ecem Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığını veya diğer sorunlarını hiçbir zaman kafasında büyütmediğini dile getirdi.Aile fertlerinin yarıda bıraktığı eğitim hayatlarının, kendisine başarılı olma sorumluluğu yüklediğini ifade eden Yılmaz, "Hayatta benden daha kötüleri var. Bence kilit düşünce bu. Ağabeyim bana bizden daha kötü durumda olan birilerinin olduğunu söylemişti. Biliyorum Türkiye'nin farklı yerlerinde benim durumumdan daha kötü halde olan insanlar vardır. Yaşadığım olumsuzluklar ve hastalıklar beni etkilemiyor aksine daha çok motive ediyor. Bana kalırsa ağlamak kötü bir şey değil. Yaşadığımız kötü olaylar bize kötü gibi geliyor ama onlar olmasa mutluluğun tadını nasıl bilebiliri?" diye konuştu.
Uzunköprü Arif Dilmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ecem Yılmaz, eğitim hayatının bugüne kadar başarılı geçtiğini ve bu yüzden karne dağıtım günlerinde hiçbir zaman karnesini merak etmediğini belirtti.
İyi bir psikiyatr olmayı hedeflediğini belirten Ecem Yılmaz, şöyle konuştu:"Karne heyecanım yok. Her geçen yıl da azalıyor açıkçası çünkü ilkokuldan beri kendime bir not defteri tutuyorum. Not defterime birinci sınav sonuçlarım, ikinci sınav sonuçlarım ve öğretmenlerimin verdiği performans ödevlerini ve ders esnasında aldığım notları hep kaydediyorum. Dönem sonuna doğru notlarıma bakıyorum. Zaten başarımı da biliyorum. Kendime güveniyorum. Bu yüzden bir heyecan yaşamıyorum. Epilepsi hastalığımdan dolayı bir dönem psikiyatriste yönlendirilmiştim. Ardından ailemin desteğiyle psikiyatriyi bıraktım. Onun yerine okulda rehberlik öğretmenime gidiyorum. Herkesin derdi var. Ben de bunlara ulaşmak istiyorum. Herkes derdini söyleyemeyebiliyor. Kimisi benim gibi içine kapanık olabilir. Herkesle istediğin şeyi paylaşamayabiliyorsun. Sonuçta herkes dıştan göründüğü gibi değil. Ben insanların içine ulaşmak istiyorum. İnşallah gelecekte bu hedefime ulaşırım. " - Okuma bilmeyen anne kızının en büyük destekçisiEcem'in en büyük destekçisi ise maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemeyen ve okuma aşkını kızına aşılayan annesi Nahide Yılmaz.Ecem'in küçük yaştan itibaren okula büyük bir ilgi duyduğunu anlatan Yılmaz, "Kendim okuyamadım bundan dolayı Ecem'in okumasını çok istiyorum. Elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. İleride bir yerlere gelsin diye çok çabalıyorum. Derslerinde de çok başarılı. Aynı zamanda ev işlerinde bana da çok yardımcı oluyor. Kendi içinden gelerek bunu yapıyor. Anne sen yorulma ben işleri yaparım diyor." dedi.
Baba Mustafa Yılmaz ise Ecem'in hedefine ulaşması için çaba sarf ettiklerini belirterek, Ecem'in hastalıkları nedeniyle okula devam edemeyen ağabeyi ve ablasının da hayallerini gerçekleştirmek için okuması gerektiğini ifade etti.
Uzunköprü Arif Dilmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recep Kolcu da Ecem Yılmaz'ın çevresine örnek bir öğrenci olduğunu söyledi.

Ecem'in her dönemi takdirle tamamladığını ve sınıf birincisi olduğunu aktaran Kolcu, "Her dönem sınıf ve okul birincisi oldu. Yaşadığı birtakım sıkıntılar ve ailevi zorluklara karşı başarısı her geçen gün büyüyor. Her zaman arkadaşlarına örnek olan, onları motive eden, onları ders çalışmaya yönelten çok iyi bir öğrenci. Çevresine örnek pırıl pırıl bir öğrenci. Kendisinin ileride çok iyi yerlere geleceğinden hiçbir şüphem yok." dedi.
Büro Yönetimi Öğretmeni Mustafa Tuna da Ecem'in başarılarının tüm öğrencilere örnek olduğunu belirterek, "Ecem gerek akademik olarak ders başarısı yönünden gerekse de arkadaşlarıyla ilişkileri ve çevresine gösterdiği saygıyla başarılı bir öğrencimiz. Bu başarısından dolayı öğretmeni olarak gurur duyuyorum. İnşallah Ecem'in başarılarının devamı gelecek." diye konuştu.

Epilepsi Hastalığı Öğretmenler Yarıyıl Tatili Göz Bozukluğu Eğitim Hayatı 

19 Ocak 2018 Cuma günü yayınlandı