Protokol gelince intihardan vazgeçti

Petrolden genel ve detay görüntü
Emniyet Müdürü Belediye Başkanı Polis Merkezi İntihar Girişimi Özel Harekat Polisleri 

-Polisin ikna etmeye çalışması
-Genel ve detay görüntü
-Hüseyin Sözlü'nün gelmesi
-Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın gelmesi
-Vali Mahmut Demirtaş'ın gelmesi

( ADANA -HD) ADANA

- Adana'da yaklaşık 35 milyon lira borcu olduğu ileri sürülen ve bu nedenle intihar girişiminde bulunan şahıs vali, büyükşehir belediye başkanı ve emniyet müdürü olay yerine gelince ikna edildi. Olay, Seyhan ilçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndaki bir petrol istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, saat 13.00 sularında bir süre önce petrolu satın alan ve girdiği inşaat işleri de iyi gitmeyen ve yaklaşık 35 milyon lira borcu olan 40 yaşlarındaki M.Ö. petrol istasyonuna gelip maddi sıkıntıları nedeniyle babasıyla tartıştı. Bunun üzerine babası odadan çıkınca şahıs, kapıyı kilitleyip eline silah alıp intihar edeceğini söyledi.

Babasının ikna çabalarına rağmen kapıyı açmayan M.Ö. için olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler de şahsı ikna edemeyince özel harekat polisleri devreye girdi. Bu sırada M.Ö. ise sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yayın açıp herkesten helallik istemeye başladı.
Bir süre canlı yayın yaptı. Şahıs bir türlü ikna olmayınca olay yerine önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, daha sonra Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, bir süre sonrada Adana Valisi Mahmut Demirtaş geldi. Yaklaşık 30 dakikada belediye başkanı, vali ve emniyet müdürü şahsı ikna etmek için çaba harcadı. Bu çabaların sonunda 3 saat sonra saat 15.00'da şahıs elindeki tabancayı vererek kendini öldürmekten vazgeçti. M.Ö. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
24 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı