Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil: 'Amerika bizim üzerimizi çizdi, bir Kasımpaşalı da Amerika’nın üzerini çizdi'

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in konuşması

( İSTANBUL ) Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil: "Amerika bizim üzerimizi çizdi, bir Kasımpaşalı da Amerika’nın üzerini çizdi"- "Afrin’de savaşanları babamız bilelim"- "Her gece yattığımızda 3 İhlâs, 1 Fatiha okumadan uyumayalım" İSTANBUL
İç Savaş Muhabbet Paşalı Başkent Konferans 


- Fatih Gençlik Vakfı’nın düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Cenab-ı Hak Amerika’nın üzerini çizdi. Amerika’nın karşısına böyle bir milleti, bir Osmanlı evladını, bir Kasımpaşalıyı çıkarttı. Amerika’nın işi bitti" dedi.
Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fatih Gençlik Vakfı’nın düzenlediği bir konferansta gençlerle buluştu. Türkiye’nin bir savaş içerisinde olduğunu ve bugünkü savaşı anlayabilmek için 2’nci Abdülhamid Han döneminin iyi anlaşılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Şimşirgil, "Bugünü anlamak istiyorsak gerçekten Abdülhamid Han dönemini iyi anlamalıyız. Bugünkü savaşı da iyi anlayalım; bugünkü birlikteliğimizi iyi anlayalım. Üzerimizi çizdiler bizi yok etmeye çalışıyorlar. Devam ediyor savaş; Amerika bırakıyor mu? Bu savaşı ya biz kazanacağız ya Amerika kazanacak. Trump’ın Kudüs’ü başkent ilan etmesi böyle bir şey. Bunu düşündüğümde şu da ortaya çıktı. Şayet bizi üçe beşe bölüp parça parça etselerdi ya da iç savaşa sürükleselerdi bugün İsrail Devleti Fırat’a doğru ilerliyor olacaktı" diye konuştu.
"Cenab-ı Hak bunların karşısına bir Osmanlı evladını, bir Kasımpaşalıyı çıkarttı" Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Cenab-ı Hak’kın, bir Kasımpaşalıyı Amerika’nın karşısına çıkardığını söyleyerek, "100 sene sonra ne Türkiye diye bir yer kalmazdı. Yapacakları bu ama Cenab-ı Hak da Amerika’nın üzerini çizdi. Amerika’nın karşısına böyle bir milleti, bir Osmanlı evladını, bir Kasımpaşalıyı çıkarttı. Amerika’nın işi bitti. Bu milletin birlikteliği, beraberliği devam ederse yüzde yüz inanıyorum ki bu savaşı biz kazanacağız. Ama Abdülhamid Han gibi bizi algı operasyonlarıyla bizi birbirimize düşürmesinler. Bunu sistemli bir tarzda bugün yapıyorlar" dedi.
"Her gece yattığımızda 3 İhlâs, 1 Fatiha okumadan uyumayalım" "Afrin’de savaşanları babamız bilelim" diyen Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Şimşirgil, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Bu savaşın farkında olalım ve her gece yattığımızda 3 İhlâs, 1 Fatiha okumadan uyumayalım. Afrin’de savaşanları babamız bilelim. Bir atış yapıp tankımızı yakıyorlar. Şimdi insansız tank yapmayı düşünüyoruz. Türkiye büyüyor kendi silahını yapıyor, yüzde 80 kendi silahlarıyla çarpışıyor. Geldiğimiz noktaları iyi bilelim. Bunlar bizim hayal edemeyeceğimiz noktalardı. Bunu 15 sene önce düşünemezdik. Son 10 senedeki gelişmeleri hayal bile edemezsiniz fakat bunları destan gibi okursunuz. Elinizden giderse kanlı gözyaşları dökersiniz. Biz bir çekeriz, siz bin çekersiniz bunun çilesini. Onun için bunun farkında olalım. Cenab-ı Hak birliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Milletimizi ve devletimizi muzaffer kılsın." (RFT-MK-Y)
9 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı