Polisten kaçan sürücü 'Bizde bir şey yok dedi', arkadaşı alkollü olduğu için kaçtığını söyledi

Durdurulan araçtan indirilerek etkisiz hale getirilen 3 kişi
Kız Arkadaş Kırmızı Işık Araç Kullanmak Polis Ekipleri Sanayi Sitesi 

-Polis ekipleri tarafından kelepçelenen sürücünün konuşması
-Gözaltına alınan sürücünün arkadaşının konuşması
-Olay yerine sevk edilen polis ekipleri
-Araçtan inen kişilerin aracın üzerine bıraktığı alkol bardağı
-Kovalamaca sonucu yakalanan araç
-Araç içerisinde bulunan konfetiler
-Olay yeri detay

( KONYA ) Polisten kaçan sürücü "Bizde bir şey yok dedi", arkadaşı alkollü olduğu için kaçtığını söyledi - Konya'da polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü, polis ekiplerine izini kaybettirmek için girdiği sitenin bahçesinde yakalanarak gözaltına alındı- Alkollü sürücüye yaklaşık 7 bin lira ceza kesildi KONYA

- Konya'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve kovalamaca sonucu durdurulan minibüs sürücüsü, "Bizde bir şey yok” diye kendini savunurken, araçta bulunan şahısların kız arkadaşı “Alkollü olduğu için kaçtı, ben de alkollüyüm” dedi.
Araçta bulunan 1'i kadın 3 şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındığı sırada bir araç üzerine bıraktıkları kadehteki içki ise dikkat çekti. Olay, saat 04.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Sanayiler Bölgesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri Sanayiler Bölgesi'nde yaptığı asayiş uygulamasında 41 UL 314 plakalı minibüse 'dur' ihtarında bulundu. Polislerin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan araç sürücüsü, Selçuk Caddesi, İstikamet Caddesi, Ankara Yolu ve sanayi sitesi içerisindeki bazı sokaklardan izini kaybettirmeye çalıştı. Sürücü daha sonra Adana çevre yolu caddesi üzerinde bulunan bir petrol istasyonunda alışveriş yaptığı sırada polis ekiplerini fark etmesi üzerine tekrar kaçmaya başladı.
Buradan Sedirler Caddesi ve Başak Caddesi'ne geçen şahıs, izini kaybettirmek için cadde üzerindeki bir sitenin içerisine girdi. Bu yöntemde de başarılı olamayan sürücü site içerisinde sıkıştırılarak durduruldu. Suriye uyruklu sürücü Salih A. (22) ve araçta bulunan Arif A.(32) ve Göknur Ç. (27) araçtan indirilerek kelepçelenip etkisiz hale getirildi.
Otomobilde arama yapan ekipler, arka koltukta konfeti buldu. 7 bin lira ceza kesildi Sürücü, polisin neden kaçtınız sorusunu ise, "Abi bizde hiç bir şey yok" şeklinde cevap verdi. Sürücü Salih A. “Arabayı ilk arkadaşım kullanıyordu. Sonra petrolde ben geçtim direksiyona” diyerek kendini savundu. Diğer taraftan Salih A.’nın yanında bulunan arkadaşlarından Göknur Ç. "Alkollü olduğu için kaçtı ben de alkollüyüm” diye konuşması dikkat çekti. Trafik ekiplerince yapılan alkol kontrolünde sürücünün 1.32 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye hız ihlali, kırmızı ışıkta geçmek, dur ihtarına uymamak, trafiği tehlikeye düşürmek ve alkollü araç kullanmaktan yaklaşık 7 bin lira idari para cezası kesilirken, araç da trafikten men edildi. Sürücü Salih A. ile yanında bulunan 2 arkadaşı işlemlerin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
25 Ocak 2019 Cuma günü yayınlandı