Özel harekat polisleri dualarla Afrin'e uğurlandı - KAHRAMANMARAŞ

- Özel Harekat Şube Müdürlüğü - Vali Vahdettin Özkan'ın polislerle yemek ve dua detayı - Vali Vahdettin Özkan'ın konuşması - Polislerden detay - İl Müftü Celal Sürgeç'in duası - Ailelerle röportaj - Kurban kesilmesi - Polislerin vedalaşma detayı - Özel Harekat timinin uğurlanmasıÖzel harekat polisleri dualarla Afrin'e uğurlandı - Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli 22 kişilik tim, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı - Vali Özkan: - "Arkadaşlarımız 'Biz de gidelim, bizi de gönderiniz' şeklinde sıraya girdiler"KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli 22 kişilik tim, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK - DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı.Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde kurban kesildi, Fetih Suresi okundu ve İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından dua edildi. Özel harekat polisleri de şiir okuyarak, yemin etti. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devletine, memlekete ve millete yönelen tehlikelerin bertaraf edilmesinin her ferdin amacı olduğunu söyledi.

Özel harekat polislerinin yapmış olduğu kahramanlıklarla milletin gönlünde ve vicdanında taht kurduğunu vurgulayan Özkan, "Sadece bugün gönderdiğimiz kardeşlerimiz değil, burada kalan arkadaşlarımız 'Biz de gidelim, bizi de gönderiniz' şeklinde sıraya girdiler. Arkadaşlarımız böyle bir inanç içindeler. Bütün polis teşkilatındaki arkadaşlarımız, jandarmamız ve askerimiz de aynı şekilde. Milletimizin her ferdinde de bu emarenin, gidip düşmanı bertaraf etme yönündeki inanç ve kararlılığının olması hepimiz açısından büyük bir manevi zenginlik." diye konuştu.
Sadece yolcu edilen özel harekatçıların değil ihtiyaç duyulduğunda kendilerinin de Afrin'e gitme yönünde bir kararlılık içinde olduklarını vurgulayan Özkan, "Allah hepinizi muhafaza etsin, Allah hepinizi muzaffer etsin. Cenabıhak ayağınıza taş değdirmesin. Milletin en içten duaları sizlerle beraberdir." diye konuştu.
Polis annesi Ehat Çuhadar da oğlunu vatanı ve milleti için Afrin görevine göndermekten dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Allah cümlesini de benim evladımı da korusun." ifadesini kullandı. - "Eşimi dualarla uğurluyorum"Özel harekat polisi Kamil Uzun'un eşi Şenay Uzun da Afrin görevinin de Çanakkale ve Kurtuluş savaşları kadar değerli olduğunu söyledi.

Eşini çocuğuyla beraber dua ederek bekleyeceğini dile getiren Uzun, "Elimi açtım Rabb'ime, teslimim. Eşimi dualarla uğurluyorum, sıhhatle gönderiyorum, Rabb'im de sıhhatle göndersin inşallah. Bayrağımızın, milletimizin, ezanımızın bekası ve devamı için eşimin oraya gitmesi gerekiyorsa gider ve üzerine düşen görevi yapar. Biz arkasındayız." dedi.
Polis Kamil Uzun da Afrin'de savaşan kahramanlara destek olmak için gittiklerini belirterek, "Milletimizin duası hep yanımızda, bunu hissediyoruz. Bu nedenle ordumuzun ve milletimizin sırtı yere gelmez. Onlardan dua bekliyoruz. Çünkü en büyük silahımız duadır." ifadelerini kullandı.Kamuflaj kıyafetli 2 yaşındaki oğlunu kucağına alan Uzun, "Geleceğin özel harekatçısı" diyerek, çocuğunu sevdi.Vali Özkan, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile ailelerin vedalaşmasının ardından özel hareket timi, tekbir ve dualarla yola çıktı.
Özel Hareket Özel Harekatçı Polis Teşkilatı Harekat Polisi Kahramanlık 

22 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı