Orman yangını - Vali İzzettin Küçük - BURSA

- Yangından ve yangın söndürme çalışmalarından detaylar - Vali İzzettin Küçük'ün konuşmasıGÜNCELLEME 3 - Bursa 'da orman yangını - Mudanya ilçesi Çağrışan mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına havadan 5 helikopter karadan ise çok sayıda ekiple müdahale ediliyor - Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar, ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor - Çağrışan ve Bademli mahallelerinde bazı siteler tedbiren boşaltılırken, bazı villaların çatıları ve bahçeleri yangından zarar gördü, Bursa - Mudanya karayolu çift yönlü trafiğe kapatıldı - Vali İzzettin Küçük: - "Şu ana kadar çoktan kontrol edilirdi ancak maalesef poyraz var. Rüzgar olduğu için yangın başka yerlere sıçrıyor. Her türlü müdahaleyi yapıyoruz şu an" - Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: - "Şu an itibarıyla Göynüklü - Çağrışan tarafında olaya müdahale edildi tamamen. Ara ara yanmalar var. Bunlara da tamamen müdahale edilip sıfırlanmaya çalışılacak. Bademli tarafında biraz sıkıntı var. Yol araç trafiğine kapatıldı"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI EKLENDİBURSA (AA) - Bursa 'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyüyen yangın sürüyor.Alınan bilgiye göre, Bursa - Mudanya karayolu Çağrışan mevkisindeki çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki tüm ekipler ile helikopter, iş makineleri ve arazözler bölgeye sevk edildi. Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi. Çevre illerden gelen destek ile birlikte yangına havadan 5 helikopterle müdahale ediliyor.Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.
Bursa - Mudanya karayolunun sağ tarafında başlayan yangın, yolun sol tarafına da sıçradı.Ekipler, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ederken, bazı villaların sakinleri yangına kendi imkanlarıyla kovalarla su taşıyarak müdahale etmeye çalışıyor.Çağrışan ve Bademli mahallelerinde bazı siteler tedbiren boşaltılırken, bazı villaların çatıları ve bahçeleri yangından zarar gördü.Bu arada, Bursa - Mudanya karayolunda yangının sürdüğü noktalara yakın olan vatandaşlar görevliler tarafından güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırılıyor.Öte yandan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerini bizzat koordine ediyor. - "Rüzgar olduğu için yangın başka yerlere sıçrıyor" Bursa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına bütün güçleriyle müdahale ettiklerini söyledi.

Yangın söndürme çalışmalarına havadan 5 helikopter karadan da çok sayıda ekiple devam edildiğini belirten Küçük, şunları kaydetti:"Şu ana kadar çoktan kontrol edilirdi ancak maalesef poyraz var. Rüzgar olduğu için yangın başka yerlere sıçrıyor. Her türlü müdahaleyi yapıyoruz şu an. Bölgede Karayollarından, DSİ'den gelen ekipler var, 5 helikopter var. Çevre illerden gelenler var ama rüzgar böyle bir şey. Yerleşim yerleri için bazı yerlerde tedbir alıyoruz." - "Bademli tarafında biraz sıkıntı var" Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında can kaybının bulunmamasının sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Yolun her iki tarafında da hem Göynüklü - Çağrışan hem de Bademli tarafında yangının seyrediyor olmasının tuhaf bir durum olduğunu belirten Aktaş, "Sebep sonuç ilişkisini konuşmaktan ziyade kimsenin burnunun bile kanamadığı, evinin barkının hasar görmediği bir ortamı temin etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.Aktaş, yangın söndürme çalışmalarına herkesin büyük bir gayret ve heyecanla katıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:"Şu an itibarıyla Göynüklü - Çağrışan tarafında olaya müdahale edildi tamamen. Ara ara yanmalar var. Bunlara da tamamen müdahale edilip sıfırlanmaya çalışılacak. Bademli tarafında biraz sıkıntı var. Burada emniyet şeridi oluşturularak mümkün olduğunca yerleşim yerlerine geçmemesi sağlanmaya çalışılıyor. Yol araç trafiğine kapatıldı. Takdir edersiniz ki su tankerlerinin ve diğer araçların rahat ulaşımıyla ilgili yapılmak zorundaydı. Herkese anlayışı için teşekkür ediyoruz."
İtfaiye Aracı Güvenlik Önlemi Emniyet Şeridi Orman Yangını Şiddetli Rüzgar 

11 Ağustos 2018 Cumartesi günü yayınlandı