Orman yangını kontrol altına alındı

Orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahaleler
İlk Müdahale İtfaiye Aracı Ormanlı Orman Yangını Helikopter 

-Yangın söndürme uçağının detayları
-Vatandaşların müdahalesi

( ŞANLIURFA )- Orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı ŞANLIURFA

- Şanlıurfa’da başlayan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yaklaşık 5 saat sonra kontrol altına alındı. Edinilen bilgiye göre yangın, Şanlıurfa - Mardin karayolu üzerinde yer alan Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü yakınlarında çıktı. Bilinmeyen bir nedenle öğleden sonra otluk alanda başlayan yangın, rüzgarında da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi Yangın söndürme çalışmalarına havadan1 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı da katıldı.
Karadan ise Şanlıurfa merkezden gelen 3 arazöz ile TİGEM’den gelen 3 arazöze Adıyaman’dan 2 arazöz, Kahramanmaraş’tan 3 arazöz de destek verdi. Toplam 11 arazözün müdahale ettiği yangına emniyet ve jandarmaya ait 3 TOMA’da katıldı.
Toplam 105 personelin katıldığı söndürme çalışmalarına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı, 15 pikap, 3 ilk müdahale aracı da destek verdi. Vatandaşların kendi çabalarıyla söndürmeye çalıştığı yangın yaklaşık 5 saat sonra kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangında yaklaşık 45 dekarlık otluk ve ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.
20 Temmuz 2020 Pazartesi günü yayınlandı