Organik hindi yetiştirerek otellere satıyor - AFYONKARAHİSAR

- Hindi çiftliği - RöportajlarOrganik hindi yetiştirerek otellere satıyorAFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar 'ın Sandıklı ilçesinde 3 yıldır hindi yetiştiriciliği yapan Tahir Kesgin, yılbaşında otellerin beyaz et ihtiyacını karşılıyor.Besihanesinde yetiştiricilik yapan Tahir Kesgin yılbaşında otellerin taleplerini karşılamak için 3 yıldır hindi yetiştiriyor.Antalya ve Sandıklı Hüdai kaplıcalarındaki 5 yıldızlı otellere hindilerini satan Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, talep olduğu zaman ilçe halkına da hindi verdiğini belirtti.
Yetiştirdiği hindileri kilogram üzerinden sattığını ifade eden Kesgin, "Her yıl yılbaşı için yaklaşık 7 ay öncesinden hindi civcivlerini alan alıp arpa, buğday ve mısırla besliyorum. Bunun yanında yaylım yöntemi ile de yeşillik yedirerek tamamen organik bir şekilde hindilerimizin gelişimini sağlıyoruz. Gelişimi tamamlanan ve satışa hazır hale gelen hindilerin kiloları 8 ile 10 kiloya ulaşırken bu yıl kilosunu 20 liradan satacağız." dedi.
Üç yıldır hindi yetiştirdiğini kaydeden Kesgin, şöyle konuştu:"Burada genelde organik olarak hindi üretiyoruz. Yeşil yonca yiyorlar, arpa buğday yiyorlar. Kendi ürettiğimiz yemleri yiyerek besleniyorlar. Müşterimiz ve satışlarımız çok iyi. Bir kez alan vatandaşlar tekrar istiyorlar lezzeti çok güzel. Antalya'da otellere veriyorum. Bunun yanında Kaplıcalarımızda bulunan otellere ve Sandıklı'da yaşayan halkımızda talep ediyor. Afyonkarahisar 'dan da almak için geliyorlar. Etinin lezzetini gören bir daha geliyor."
5 Yıldızlı Otel Yılbaşı Yıldızlı Karahisar Mısır 

1 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı