Ordu'da Sel Felaketi... Yollar Kapandı, Evler Yıkıldı

Ordu ' da şiddetli yağışın sele dönüşmesi sonrası birçok ilçede heyelan meydana gelirken, selin vurduğu bölgede büyük çapta maddi hasar oluştu.
İrfan Balkanlıoğlu Karadeniz Sahil Yolu Numan Kurtulmuş Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesi 


Ordu ' da son yılların en büyük sel felaketi gerçekleşti. Metrekareye 300 kg yağmur düşerken, bir çok ev ve köprü de hasar meydana geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zamanında müdahalesi ve riskli evlerin önceden boşaltılmasıyla can kaybı yaşanmazken, il genelinde büyük çapta maddi hasar oluştu. Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış sonrası, Fatsa, Perşembe, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde 10'un üzerinde ev heyelana bağlı olarak yıkıldı. Şiddetli yağmurla birlikte, Perşembe ilçesine geçişi sağlayan köprü de çökme oluşurken, Karadeniz Sahil Yolu Fatsa Bolaman mahallesi mevkinde meydana gelen heyelan nedeniyle ise Trabzon'a gidiş yönü kısa süreliğine trafiğe kapandı.

METREKAREYE 300 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ

Sabahın erken saatlerinde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte sel bölgelerinde incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, çok büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Metrekareye 300 kilogram yağmurun düştüğü dile getiren Başkan Yılmaz, sel nedeniyle birçok ilçede heyelanların oluştuğunu, ev ve köprülerin yıkıldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ' tan zarar gören yerlerle ilgili destek sözü

Sel felaketinin bölgeye çok ciddi zarar verdiğini dile getiren Başkan Yılmaz, ' Karadeniz sahil yolunda Nefise Akçelik tüneli çıkışında yaşanan heyelan nedeniyle yol trafiğe kapandı. Aynı zamanda Perşembe ilçemize ulaşımı sağlayan büyük köprümüz yıkıldı.Bir çok ilçede sele bağlı olarak büyük maddi hasarlar oluştu. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş ile görüşerek, bölgede yaşanan afat ile ilgili bilgi verdik. Zarar gören yerlere Hükümet olarak gerekli destekleri vereceklerini söylediler” diye konuştu.

HASAR TESPİTLERİ YAPILIYOR

Hasar gören yerleri inceleyerek ivedi şekilde tespit yapmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, ' Özellikle Fatsa ilçemizin iç kesimlerinde çok ciddi hasar var. Bölgede 12-13 kişilik bir heyetin mahsur kalma durumu vardı. Onlar biraz önce kurtarıldı. Sahil güvenlik ve genelkurmaydan helikopter istemiştik. Gerek kalmayınca helikopteri geri gönderdik. Şu anda hayati tehlikeyi oluşturacak bir durum yok. ' şeklinde konuştu.

ZAMANINDA MÜDAHALE CAN KAYBINI ÖNLEDİ

Bölgede şiddetli yağmur etkisini sürdürürken, Ordu Büyükşehir Belediyesi ' ne bağlı, OSKİ, İtfaiye ve Ulaşım Dairesi ' nde izinler iptal edildi. Yağmurun sele dönüşmesiyle birlikte, OSKİ ' ye bağlı 110, İtfaiye Daire Başkanlığı ' na bağlı 70 ve Ulaşım Daire Başkanlığı ' na bağlı 250 personel ve iş makinesi afet bölgelerinde görevlendirildi. Ekiplerin zamanında müdahalesi sonrası can kaybı yaşanmazken, bölgede çok ciddi maddi hasar olduğu kaydedildi.
5 Temmuz 2016 Salı günü yayınlandı