'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' kampanyası - RİZE/TRABZON

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyası - RİZE/TRABZON - "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyasından detay - Yayaların yaya geçidinden geçmesi - Trafik ekiplerinin broşür dağıtması - Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran'ın açıklaması - Trabzon'da yayaların karşıya geçmesinden detay - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun açıklaması - Sürücülere broşür dağıtılmasıRİZE - Yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde Rize ve Trabzon'da sürücüler ve yayalar bilinçlendirildi. Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Rize Emniyet Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş, Trafik Şube Müdürü Zeki Özkan ve çocuklarla birlikte Memişağa Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte sürücülere broşür dağıttı.
Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen öncelik yayanın öncelik hayatın projesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bir takım tedbirlerin alındığını ifade eden Dalkıran, "Okullardan getirdiğimiz öğrencilerle vatandaşlarımızla birlikte bir farkındalık çalışması yaptık. Bu çalışmayı ilimizin farklı noktalarında yapıyoruz. İlimizde bir farkındalık oluşacağına inanıyoruz. Sürücülerimizin yayalara saygılı olmalarını istiyoruz." dedi.
- TrabzonTrabzon'da, yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganıyla " sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında sürücüler ve yayalar bilinçlendirildi.Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, öğrencilerle birlikte Trabzon Meydan Parkı mevkisinde gerçekleştirilen etkinlikte sürücülere broşür dağıttı.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin her yerinde başta Trabzon olmak üzere İçişleri Bakanlığınca başlatılan yaya öncelikli trafik uygulamasını başlattıklarını söyledi.

"Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın" sloganıyla başlatılan bu kampanyayla yaya öncelikli trafik uygulamasında bilinci artırmak adına bir farkındalık oluşturma adına Türkiye'nin her yerinde il merkezleri ve ilçelerde projenin başladığını aktaran Ustaoğlu, trafik kazalarını minimize etmenin hedeflendiğini kaydetti.

General Farkındalık Kullar Öğrenciler Yaya Geçidi 

6 Şubat 2019 Çarşamba günü yayınlandı