'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' kampanyası - İSTANBUL

"Öncelik hayatın, öncelik yayanın" kampanyası - İSTANBUL - Kampanyadan detaylar - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın açıklamaları - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yaya geçidinden geçmesi"Öncelik hayatın, öncelik yayanın" kampanyası - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: - " İstanbul 'da hedefimiz, hiçbir yayanın yaralanmaması, ölümle sonuçlanan bir kazaya kurban gitmemesidir. Dolayısıyla sürücülerimize, bu bilincin kazandırılması için gayret sarf edeceğiz" - "Farkındalığı arttırmak için bu etkinlikler devam edecek, 39 ilçemizde kaymakamlarımız, ilçe emniyet müdürlerimiz, jandarmamız ve aynı şekilde okul idarelerimiz, bu konuları anlatacak"İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanlığınca, 2019'un "Yaya öncelikli trafik yılı" ilan edilmesi kapsamında, "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla başlatılan kampanya için İstanbul 'da etkinlik düzenlendi.
Mecidiyeköy İETT Otobüs duraklarının çıkışındaki yaya geçinde "Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması" amacıyla bilgilendirme yapıldı.Üst geçitlere bilgilendirici afişler asılırken, bir grup öğrenci de "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" yazılı pankart açtı.Polis ekipleri ise hem yayalara hem de araçtaki vatandaşlara etkinliğin amacını anlatan broşürler dağıttı.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, burada yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının trafikle ilgili eylemini İstanbul 'da başlattıklarını söyledi.

2018'de Karayolları Trafik Kanununda yeni bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Yerlikaya, "Bu düzenleme ile eğer trafikte görevli birisi yoksa, ışıklı trafik işaretleri de bulunmuyorsa, sadece trafik işaret levhalarının belirlediği tüm kavşakların giriş ve çıkışlarında, yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yerle sürücülerimiz yaklaşırken yavaşlamak zorundalar. Eğer, buradan bir yaya geçmek üzere hareket ediyor veya geçiyorsa, sürücünün durup ilk geçiş hakkını yaya tanımak zorunda." dedi.
Bunun trafik kurallarına yeni girmiş bir düzenleme olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, şöyle devam etti:"İçişleri Bakanlığımızın rakamlarına göre yıllık ortalama bin 700 yaya trafik kazalarına kurban gidiyor. Biz hiçbir yayanın yaralanmasını veya ölümle sonuçlanan bir kazaya kurban gitmesini istemiyoruz. Dolayısıyla artık sürücülerimiz; kavşakların giriş ve çıkışlarında mutlaka yavaşlamalı. Ayrıca sürücülerimiz, yaya ve okul geçitlerini gördükleri zaman kesinlikle ve kesinlikle yavaşlamak zorundalar. Bir yayanın geçtiğini, geçmeye teşebbüs ettiğini gördükleri zaman da kesinlikle duracaklar. Ve ilk geçiş hakkını, tebessüm ederek yayaya verecekler."Yerlikaya, İçişler Bakanlığının, "2019'u yaya öncelikli trafik yılı" ilan ettiğini hatırlatarak, "Bir sloganımız var: 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' diyoruz. İstanbul 'da hedefimiz, hiçbir yayanın yaralanmaması, ölümle sonuçlanan bir kazaya kurban gitmemesidir. Dolayısıyla araç sürücülerimize, bu bilincin kazandırılması için gayret sarf edeceğiz. Farkındalığı artırmak için bu etkinlikler devam edecek, 39 ilçemizde kaymakamlarımız, ilçe emniyet müdürlerimiz, jandarmamız ve aynı şekilde okul idarelerimiz, bu konuları anlatacak. Ancak burada sorumluluğun büyüğü sürücülere düşüyor." ifadelerini kullandı.Açıklamanın ardından Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ve beraberindekiler, yaya geçitlerinde yürüyerek geçti.Vali Yerlikaya, bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini bir sürücüye anlattı.Ardından Vali Ali Yerlikaya ve beraberindekiler, Gayrettepe'deki bir taksi durağını ziyaret etti.
Taksi Durağı Trafik Kuralları Jandarma Yaya Geçidi Hassasiyet 

6 Şubat 2019 Çarşamba günü yayınlandı