'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' kampanyası - HAKKARİ/ŞIRNAK/MUŞ

"Öncelik hayatın, öncelik yayanın" kampanyası - HAKKARİ/ŞIRNAK/MUŞ"Yaya öncelikli trafik" kampanyasıHAKKARİ - Sabancı İlk Ve Ortaokulu Kavşağından detaylar - Kaymakam Ramazan Kendüzler'in açıklaması - İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş'ın açıklaması - Öğrencilerden Pervin Atay, ve Yunus Emre Bakin'in röportajı - Öğrencilerin ellerinde pankartlarla trafikte yürüyüşü - İlçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman'ın açıklamasıŞIRNAK - Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın konuşması - Yayaların yaya geçişi - Trafik polislerin trafiğin akışını sağlaması - Öğrencilerin trafik kuralları ile ilgili standı gezmesi - Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın sürücüleri bilgilendirmesiMUŞ - Muş Valisi Doç. Dr. Gündüzöz'ün açıklamaları - Uygulamadan detaylar "Yaya öncelikli trafik" kampanyasıHAKKARİ (AA) - Hakkari 'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde "Yaya öncelikli trafik" kampanyası kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.
Şemdinli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Yavuz Sultan Selim İlkokulu çevresinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi.
Ardından Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, protokol üyeleri ve öğrenciler Emniyet Müdürlüğü önünden çarşı merkezine yürüyüş gerçekleştirdi.Türkman, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla 2019 yılının "yaya öncelikli trafik" yıl ilan edildiğini söyledi.

Türkman, amaçlarının trafikte yaya önceliği bilincini geliştirmek ve bu konuda farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti.
Daha sonra vatandaşlara broşür dağıtıldı.Etkinliğe İlçe Emniyet Müdürü Metin Kanyer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Ekenel, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Yüksekova'da, Sabancı İlk ve Ortaokulu önünde düzenlenen etkinlikte, öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi.
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler, burada bir araya geldiği öğrencilerle trafik uygulamasına katıldı.
Kendüzler, trafikte önceliğin yayalara verilmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.


Trafik Kuralları Farkındalık Trafik Eğitimi Farkındalık Yaratma Öğrenciler 

6 Şubat 2019 Çarşamba günü yayınlandı