Omurilik felcine dikkat çekmek için koştular

Koşudan detaylar
Engelli Sporcu Engelli Vatandaş Engelli Sporcular Tekerlekli Sandalye Omurilik Felçlileri 

-Koşuya katılan engelli vatandaşlar ve destekçileri
-Röportajlar
-detaylar

( İSTANBUL )- Run TOFD İstanbul Koşusu renkli anlara sahne oldu İSTANBUL

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği işbirliğinde Run TOFD İstanbul Koşusu düzenlendi.
Renkli anların yaşandığı koşuda, sporcular kıyasıya yarışırken engelli sporcular destekçileri ile birlikte parkuru tamamladı. "Yol Arkadaşım Olur Musun?’’ sloganı ile düzenlenen Run TOFD İstanbul Koşusuna omurilik felçlileri ve çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı.
Florya Sahilinde verilen startın ardından başlayan Run TOFD İstanbul Koşusu Yeşilköy Sahiline kadar sürdü. 5 buçuk kilometrelik parkuru bitiren sporcular , madalyalarını alırken yarışa katılan engelli vatandaşlarda destekçileriyle birlikte yarışı bitirdi. Yol arkadaşıyla yarışa katılan Ali Ekber Ağakoyun, "Çok güzel bir duygu, itici güçlerimizle beraber koştuk ve eğlendik. Tüm itici güçlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. İnsanların adımlarını iyilik için attığını belirten bir başka engelli vatandaş ise, "Herkes adımlarını iyilik için attı. Bizimle birlikte olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepsi bizim gibi koşamayanlar için koştu. O yüzden çok mutluyum’’ şeklinde konuştu.
Farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen koşuyu kazanan sporcular, sponsorlar tarafından belirlenen ödülleri almayı hak kazandı. Öte yandan Koşu kapsamında toplanan yardımlarla Türkiye genelinde 2 bin tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı öğrenildi.
29 Nisan 2018 Pazar günü yayınlandı