Okul Sütü Asitli İçeçeklerden Uzak Tutacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 'Okul Sütü Projesi' Bursa'da başladı. Haftada 5 gün boyunca süt içecek olan öğrenciler asitli içeceklerden de uzak duracak.
Sağlık Bakanlığı Özhan Canaydın Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sütü Projesi Tarım 


Bursa'da okul sütü uygulaması start aldı. Bursa'da 571 okulda anasınıfı ve 5. sınıfa kadar yaklaşık 220 bin öğrenciye süt dağıtımı başladı. Bursa'daki öğrencilerin sırasında artık okul sütleri eksik olmayacak. Haftada 5 gün dağıtılacak olan sütler öğrencileri de sevindirdi. Uygulamadan memnun olan öğrenciler, süt sayesinde asitli içeceklerden de uzak duracaklarını söyledi. Anasınıf öğrencilerinde 28 bin lGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ' Okul Sütü Programı ' kapsamında Nilüfer ilçesi Özhan Canaydın İlköğretim Okulu'nda da süt dağıtımı gerçekleştirildi. 'Biz geleceğiz, gelecek bizim. Sağlıklı büyüme ve gelişme için süt içelim' yazılı 200 mm'lik sütleri alan öğrenciler süt içmenin keyfini çıkardı. Okul Müdürü İsmail Aksoy, okul sütü projesinin önemli bir uygulama olduğuna dikkat çekerek, ' Proje sayesinde öğrenciler her gün düzenli bir şekilde süt içebilecek. Öğrencilerin sıralarında sütler eksik olmayacak. Bu konuda önemli bir adım atıldı. Süt sayesinde öğrenciler daha doğal daha güvenli içecekleri içebilecek. Asitli içeceklerden uzak duracak ' dedi.

Sınıf Öğretmeni Kadriye Fizan ise, sütün önemli bir gıda olduğunu ifade ederek, öğrencilerin tüketeceği sütün gelecek nesiller için yararlı olacağını ifade etti. 5. sınıf öğrencisi Ahmet Eren Korpe ise her gün süt içmenin kendilerini asitli içeceklerden uzak tutacağını dile getirdi.

Ülke genelinde 32 bin 574 Okulda 5 gün süreyle dağıtılacak UHT sütün, 7 milyon 200 bin öğrenciye 200 mililitrelik kutular halinde ulaştırılacak. Proje, öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi ile süt içme alışkanlığının kazandırılmasını ve geliştirilmesini sağlayacak. Aynı zamanda piyasada oluşacak süt arzı fazlasının alınarak üreticiyi düşük fiyat baskısından koruyacak.

2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı