Okul kapısında bekleyene 259 lira para cezası

Polisin okul önlerinde uygulama yapması
Okul Kapısı Polis Merkezi Öğretmenler Kapsam Dışı Harekete Geç 

-Çocukarı durdurup kimlik sorması
-Çocukları polisin uyarması
-Polis kızları durdurup uyarması
-Kızların karşı karşıya kaldığı olayları anlatması
-Kızların uygulama ile ilgili fikirlerini söylemesi
-Uygulamadan detay görüntüler
-kesilen para cezası evrağı fotoğrafı

( ADANA ) - Adana'da öğrencilerin güvenliğini ve huzur içinde eğitim görmelerini sağlamak için valilik genelgesiyle, okul kapısı önünde bekleyen okul harici şahıslara Kabahatler Kanunu kapsamında 259 lira para cezası kesilmesine karar verildi- Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ilk uygulamada okul önünde bekleyen ve okulla hiçbir ilgisi olmadığı anlaşılan 6 kişiye bin 554 lira para cezası kesildi ADANA

- Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamada, okul önünde bekleyen ve okulla hiçbir ilgisi olmadığı anlaşılan 6 kişiye bin 554 lira para cezası kesildi.Adana Valiliği okul önlerinde öğrencilere ve öğretmenlere karşı şiddetin, uyuşturucu ile zararlı maddelerin satışının önüne geçmek, öğrencilerin daha güvenli ve huzur içinde eğitim görmelerini sağlamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine harekete geçti. Adana Valiliği genelge yayımlayarak okul önüne öğrenci ya da velisi dışındakilerin beklemelerini yasaklayarak, bu kapsam dışında bekleyenlere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde emre aykırı davranmaktan 259 lira para cezası kesilmeye başlandı.Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü de yayımlanan genelge kapsamında uygulama başlattı. Okul önlerinde yapılan uygulamada bulunan çocuklar tek tek polis tarafından kontrol edildi. Polis çocukların kimliklerini sorup öğrenci olup olmadıklarını ve üzerilerinde zararlı madde bulunup bulunmadığını kontrol etti. Yapılan kontrollerde okul önünde bekleyen 6 şahsa genelge gereği 259'ar liradan bin 554 lira para cezası kesildi. Kız öğrenciler okul önlerine gelen yabancı şahısların kendilerine laf atarak rahatsız ettiklerini, bu uygulama ile bu tür olayların önüne geçileceğini söyledi.

Polisin yaptığı uygulamada 9 okul etrafında 79 şahıs sorgularken, 5 okul servisi kontrol edildi. Polisin uygulamasında kayıp olan bir şahıs da bulunarak polis merkezine teslim edildi.
2 Mart 2018 Cuma günü yayınlandı