Ödemiş Milli Fuarı 28. Kez Ziyaretçilerini Ağırladı

Ödemiş ' in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü kapsamında 28. Ödemiş Milli Fuarı ' nın açılışı Pazartesi günü akşamı gerçekleştirildi. Fuarda ilk kez yapılan uygulamayla Denizli ' nin Bekilli Belediyesi onur konuğu oldu.
Başbakan Cumhuriyet Emniyet Müdürü Belediye Başkanı Saygı Duruşu 


Açılışa Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, Müftü Mustafa Bilgiç, CHP eski milletvekili Muharrem Toprak, belde belediye başkanları, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Ödemiş Belediye Bandosu ' nun dinletisinin ardından başlayan programda ilk olarak Saygı Duruşu gerçekleştirildi, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa yaptığı konuşmada Bekilli ' nin 28. Milli Fuar ' ın onur konuğu olmasından dolayı gururlu ve heyecanlı olduklarını dile getirdi.Bekilli ' nin geçmişte askeri alanlarda Ödemiş ' e bağlı bir ilçe olduğuna dikkati çeken Başkafa bundan sonra da kardeş ilçeler olarak dostluk ve işbirliğinin hep süreceğini söyledi.Başkafa ' nın ardından kürsüye gelen Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ödemiş ' in 3 yıldır özel fuar alanında Milli Fuarı düzenlediğine dikkati çekerek, fuar alanının yanında yapımı süren düğün ve sergi kompleksi ile yaz-kış çeşitli alanlarda fuarların artık Ödemiş ' te gerçekleştirilebileceğini belirtti. Bu yıl fuarda satıştan çok teşhir standının olduğunu da kaydeden Keskin, Ödemişlileri ve havzadaki tüm hemşehrilerini fuarı dolaşmaya davet etti.Konuşmaların ardından 28. Ödemiş Milli Fuarı ' nın açılış kurdelesi hep birlikte kesildi. Protokol üyeleri daha sonra fuar alanındaki stantları gezdi. Deneme ve Bilim Merkezi ' nin farklı gezegenlerdeki yer çekimini gösteren deney tartısı büyük ilgi gördü. Tartıyı ilk kez deneyen Belediye Başkanı Bekir Keskin, farklı gezegenlerdeki ağırlığını ölçtü.
ÖYKAM ' ın merhum Başbakan Şükrü Saracoğlu temalı standını da ziyaret eden protokol üyeleri, Saracoğlu ' nun hiçbir yerde yayınlanmayan fotoğraflarını ve Başbakan iken giydiği takım elbiseyi dikkatle incelediler.
4 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı