Nevşehir’de 2 şehit ailesine Devlet Övünç madalyası verildi

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASINA KATILAN AİLELER
Şehit Yakınları Saygı Duruşu Şehit Aileleri Terör Örgütü Şehit Ailesi 

-AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ HÜSEYİN ŞENER'İN KONUŞMASI
-AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA AÇIKGÖZ'ÜN KONUŞMASI
-NEVŞEHİR VALİSİ İLHAMİ AKTAŞ'IN KONUŞMASI
-DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASININ AİLELERE VERİLMESİ

( NEVŞEHİR ) - NEVŞEHİR

- Nevşehir’de 2 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası verilmesi nedeniyle düzenlenen törenle verildi.
Nevşehir Valiliği toplantı salonunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, törende yaptığı konuşmada şehitliğin, yüce dinimizde peygamberlikten sonra en yüksek manevi mertebe olduğuna vurgu yaparak şehitliğin, Hakk’a yürümenin en güzel şekli olduğunu söyledi.

Şehit ailelerine seslenen Şener: “Devlet Övünç Madalyası göğsünüzde gururla ve onurla taşıyacağınız milletimizin sizler için kocaman yüreği olacaktır. Bugün verilecek olan bu madalyaları bütün devletimizin ve milletimizin sizi sahiplendiğinin bir sembolü olarak kabul edin. Türkiye’nin geleceği sizlerle daha parlak, çok daha aydınlık olacaktır” dedi.
Törende konuşan AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz’de devletin her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu ifade ederken şehitlerimize minnet borçluyuz dedi.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ta burada yaptığı konuşmada, “ Devletin burada bir görevlisi olarak tüm şehit ailelerimiz bizlere birer emanettir. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber şehit ailelerimizin her türlü sorunlarında, ihtiyaçlarında her türlü problemlerinize yardımcı olmak bizlerin şeref borcudur” diye konuştu.
Duygusal anların yaşandığı programda daha sonra, 24.05.2016 tarihinde Van’ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen ve 13.06.2017 tarihinde Bingöl’ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan ve sonrasında tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hakan Demirci’nin ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi.
Törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
(COŞ_
6 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı