Nevruz Bayramı kutlanıyor - KASTAMONU

- Nevruz Bayramı kutlanıyor - Yürüyüşten detaylar - Kutlamalardan detaylar - KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ın konuşması - yabancı öğrencilerin açtığı stantlardan detayKASTAMONU (AA) - Baharın müjdecisi, yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Kastamonu , Çorum ve Tokat'ta kutlandı. Kastamonu Üniversitesinde (KÜ), protokol ve çoğunluğu Türk dünyasından olmak üzere 60 farklı ülkeden gelen öğrenciler, ülke bayrakları ile birlikte Kuzeykent Bayrak Alanı'ndan kampüs içindeki Merasim Alanı'na kadar yürüdü.Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve diğer protokol üyeleri Nevruz ateşinin üstünden atladı. Protokol üyeleri tarafından farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kendi ülkelerini tanıtmak için açtığı stantlar gezildi. Öğrencilerin ülkelerine özgü yemek ve kültürlerini yansıtan objelerin sergilediği stantlar ilgi gördü.KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, programda yaptığı konuşmada, üniversite kurulduğu günden beri Türk dünyası ile yakın ilişkiler kurduklarını söyledi.

Nevruzun sadece bayram olmadığını ifade eden Aydın, "Bugün Ergenekon'dan çıkışımızın yıl dönümü. Dolayısıyla nevruz sadece bir bahar bayramı değil aynı zamanda Ergenekon'dan çıkışımızın, devletimizi genişletip dünyaya açılmasının bir başlangıcıdır. Milet olarak bizim de baharımızdır. O yüzden ayrıca o manada da sizleri kutluyoruz." dedi.
Türklerin insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Aydın, "Bazıları bizim tarihimizi daraltmak istiyor. Bin yıl, iki bin yıl olarak gösteriyor. Sadece Ergenekon'dan çıktığımız tarihten bu yana 4556 yıl geçmiş. Daha öncesi de var. Dolayısıyla insanlık var olduğundan beri bizim milletimiz ve devletimiz vardır. İnşallah insanlık var olduğu sürece hem devlet hem de millet olarak dünyanın her yerinde olacağız." diye konuştu.
Konuşmaların ardından yabancı öğrenciler ülkelerine özgü dans gösterilerini sundu.Program, Özbek pilavı ikramının ardından sona erdi.
Bahar Bayramı Yabancı Öğrenciler Yabancı Öğrenci Öğrenciler Yeni Yıl 

21 Mart 2019 Perşembe günü yayınlandı