Neşet Ertaş Ölümünün 40. Gününde Anıldı

Halk ozanı merhum Neşet Ertaş(74) memleketi Kırşehir ' de ölümünün kırkıncı gününde dualarla anıldı.İzmir ' de özel bir hastanede gördüğü kanser tedavisi sonucu hayatını kaybeden merhum Ertaş için Cacabey Camiinde mevlit okutulup mezarı başında dua edildi.
Belediye Başkanı Neşet Ertaş 


Türk Halk Müziği sanatçısı ve Bestekarı Neşet Ertaş memleketi Kırşehir ' de ölümünün kırkıncı gününde okutulan mevlit ile anılarak mezarı başında dua edildi. Cacabey Camiinde merhum Neşet Ertaş için okunan mevlit ' in ardından Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Merhum Ertaş ' ın ailesi ve çok sayıya seveni mezarına giderek dua okudu. Mezarlık ziyaretinin ardından Merhum ' un baba ocağında açılan çadırda taziyeler kabul edilirken protokol mezarlıktan Ertaş ' ın baba evine kadar aile ile birlikte yürüdü.

Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
4 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı