Nereden Senin Oluyor Bu Beden?

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, son günlerde kürtajın yasaklanmasını protesto edenlerin kullandığı ' Benim bedenim, benim kararım ' sloganına sert çıktı. Maraşlıgil, “Nerden senin oluyor bu beden? Allah ' ın bahşettiği bir nimettir” dedi.
Miraç Kandili 17 Ağustos Peygamber 


“Biz Kur ' an ve sünnet çerçevesinde düşünüyoruz. Tabi biz kürtajın insanın yaşama hakkının elinden alınması şeklinde algılarız” diyen Ali Maraşlıgil, “Herkes bu çerçevede düşünürse tek ses çıkar. Kimse kimsenin canına kıymaz. Biz, cinayet sözünü kullandığımız zaman ' Bu beden benim değil ' mi diyoruz? Nerden senin oluyor bu beden? Allah ' ın bahşettiği bir nimettir” diye konuştu.

Yarın akşam idrak edilecek Miraç Kandili ile ilgili olarak açıklama yapan Maraşlıgil, “Peygamber Efendimizin Cenab-ı Hakk ' ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesini yeniden idrak etmiş olacağız. Recep ayının 27. gecesinin tanık olduğu miladi 619 yılında vuku bulan ve bu yıl 1392. yılını idrak edeceğimiz büyük buluşma Peygamber Efendimizin müjdesi ile her müminin günde 5 kez namaz aracılığı ile yaşadığı hikmetlerle dolu bir yolculuktur” dedi.

Bu yıl yaz Kur ' an kurslarının 18 Haziran 2012 tarihinde başlayacağını duyuran Maraşlıgil, kursların 17 Ağustos 2012 Cuma günü biteceğini belirterek, kursa katılan öğrencilerin günde 3 saat ders alacağını bildirdi.
15 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı