Narkotik Eğitim Tırı, Antalya'da

- Narkotik Eğitim Tırı açılışından detaylar - Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın konuşması - Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun konuşması - Narkotik Eğitim Tırı'ndan detaylarNarkotik Eğitim Tırı Antalya 'da - Tırda, vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararları anlatıldıANTALYA (AA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırlanan "Narkotik Eğitim Tırı"nda, vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararlarını anlatıldı.İstanbul'da "Hedef Olma - Hedefsiz Kalma" projesi kapsamında hazırlanan eğitim tırının içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonundaki 12 dokunmatik ekranda, uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri anlatıldı.Tırın Antalya 'daeğitim vermesine ilişkin hazırlanan törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, toplumda uyuşturucuyla mücadeleye karşı duyarlılığı arttırmak, vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla tırın bir hafta kentte hizmet vereceğini belirtti.
Son dönemde bağımlılıkla mücadele konusunda hükümetin çok büyük gayretlerinin olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, uyuşturucuya erişimi engellemek için büyük çaba sarfettiklerini ve bağımlı vatandaşaların tedavisi için de kurumların hizmete açıldığını kaydetti.
Tedaviden sonra bu vatandaşları takip etmeye devam ettiklerine işaret eden Karaloğlu, "Vatandaşlarımızı tekrar eski hale dönme ihtimali olduğu için rehabilite ediyoruz. Gençlere yönelik mesleki kurslar veriyoruz. Antalya 'da ihtiyaç olan pastacılık, aşçılık, kuaförlük gibi mesleklere yönlendiriyoruz. Kursların ardından da bir işe yerleştiriyor ve bu iş yerlerinde de takiplerini yapıyoruz. Bağımlılığı bir terör gibi görüp topyekün mücadele etmeliyiz. Aksi takdirde başarılı olamayız." dedi.
Tırın Antalya 'ya getirilmesini sağlayan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vatandaşların uyuşturucu sorununa karşı farkındalığını arttırmak amacıyla tırın Antalya 'ya geldiğini söyledi.

Tırda, vatandaşlara uyuşturucunun zararlarını ve uyuşturucu kullanan bir kişinin yaşadığı sorunları gösterdiklerini anlatan Solmaz, emniyet ve jandarmayla birlikte bağımlılıkla mücadele ettiklerini kaydetti.

Bağımlılık Uyuşturucuyla Mücadele İnsan Vücudu Uyuşturucu Madde Dokunmatik Ekran 

15 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı