Nagehan Alçı'dan Hasip Kaplan yorumu

Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan twitter hesabından şubattaki HDP kongresiyle ilgili 'HDP kurultayında Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek..! Kusura bakmayın barajı aşan Kürt halkının oyları üzerinde sörf yapacak hiçbir halkın zamanı yoktur' ifadelerini kullanmıştı.
Hasip Kaplan Milletvekili Nagehan Alçı 


Bu ifadeler nedeniyle partisinden dışlanan Kaplan, bu skandal sözleri nedeniyle ırkçılıkla suçlanmıştı.

SOLCULARA TEPKİ

Hasip Kaplan'ın aslında parti içindeki solculara isyan ettiğini söyleyen Nagehan Alçı 'Benim gördüğüm orada bir isyanda vardı. Bence o siyanda şunaydı, 7 Haziran'dan itibaren HDP'nin içindeki Kürt olmayan Türk solcularının süreklediği bir yol vardı. Hasip Kaplan ırkçılık kokan cümlelerle ifade etmiş olsada, aslında o isimlere yönelik bir tepkide hissettim ben orada.' diye konuştu.
Nagehan Alçı Hakkında
Hürriyet'in dış haberler servisinde staj yaparak gazetecilik kariyerine başladı. Daha sonra 32. Gün'de ve Avusturya'daki bir televizyon kanalında stajlarını sürdürdü. Alçı, Show TV dış haberler departmanında çalıştıktan sonra Akşam gazetesine geçti. Alçı Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Aralık 2010'da köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ile evlendi. Nagehan Alçı, aynı zamanda Beyaz Tv'de gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor. ...
devamı
14 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı