Mustafa Külünk: Hrant Dink'i paralel yapı öldürttü

TRT Haber'de yayınlanan Konuk Odası adlı programa konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu. Külünk, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin arkasında paralel yapının olduğunu ileri sürdü.
Türkiye Ak Parti Hrant Dink Metin Külünk Milletvekili 


Paralel yapıyla yüzleşleşme tarihinin 7 Şubat olmadığını söyleyen Mustafa Külünk 'Paralel yapıyla yüzleştiğimiz tarih Hrant Dink cinayetidir' dedi. Külünk 'Bugün gerçeklerle yüzleşildiği için geriye dönük tarihi okumalar yapmazsak bugünü ve yarını anlamakta güçlük çekeriz' şeklinde konuştu.

Dink cinayetinin Türkiye'nin en derin krizlerinden biri olduğunu söyleyen Mustafa Külünk 'Dink cinayeti çok iyi planlanmış Türkiye'yi küresel ölçekte 2002'den itibaren geldiği noktada bir yalnızlaştırma operasyonudur' dedi.

ELDEKİ DELİLLER PARALEL İHANET ÇETESİNE GÖTÜRÜYOR

Türkiye'nin azınlıklar için müslüman olmayanlar için özellikle de Ermeni vatandaşlar için yaşanması güç bir ülke imajını vermek istiyorlar diyen Mustafa Külünk 'Hrant Dink cinayeti, AK Parti iktidarının 2002'den itibaren başardıklarının üzerinden bak bütün bunlara rağmen ülkesindeki orta yolcu itidalli bir Ermeni entellektüeli dahi koruyamayacak imajının inşaası için ve de küresel ölçekte Türkiye'yi yalnızlaştırma hedefini gerçekleştirmek için işlenmiş bir cinayettir. Cinayetin ipuçları izlendiğinde eldeki deliller sizi paralel ihanet çetesine götürüyor' şeklinde konuştu.
9 Şubat 2015 Pazartesi günü yayınlandı