Murat Pösteki: Ön seçim listesi Gürsel Tekin'in listesiydi

CHP'nin 41 ilde, 45 seçim bölgesinde yaptığı önseçim, sürpriz sonuçlar doğurdu. Mustafa Sarıgül beşinci sırada yer bulabildi.
Gürsel Tekin Mustafa Sarıgül Genel Başkan Yardımcısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 


Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan 'Dinamit' programına telefonla bağlanan ORC Araştırma Başkanı Mehmet Murat Pösteki, CHP'de yapılan ön seçim sonuçlarını değerlendirdi.

ÖN SEÇİM LİSTESİ GÜRSEL TEKİN'İN LİSTESİYDİ

Pösteki, ön seçimde çıkan listenin CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e ait olduğunu öne sürerken 'Ön seçim listesi Gürsel Tekin'indir, kontenjan listesi Kemal Kılıçdaroğlu'nundur. Blok listeler oluşturuldu, blok listeler sayesinde belirlenen isimler çıktı.' dedi.
3 GÜN ÖNCE YAZILDI

Gazeteci Gürkan Hacır'ın İstanbul'da çıkacak listeyi, ön seçimden bir kaç gün önce yazdığına dikkat çeken Pösteki ' Bu listenin bir blok liste olduğu belliydi.' dedi.
BEYAZ GAZETE


Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
11 Nisan 2015 Cumartesi günü yayınlandı