Muhtardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a okul seslenişi

OKUL ALANINDAN DETAYLAR
Lyon Kamulaştırma Kullar Irak 

-MUHTAR HASTÜRKOĞLU DETAY
-MUHTAR HASTÜRKOĞLU RÖP
-ARİFE KURT RÖP
-ARİFE KURT VE ÇOCUĞU DETAY

( MANİSA -ÖZEL)- Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 33 yıl önce okul alanı ilan edilen ve 7 yıldır bir türlü kamulaştırması tamamlanamayan mahallenin muhtarı artık okul sorununun çözülmesini istedi- Mutlu Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu:- “Cumhurbaşkanıma seslenişte bulunmak istiyorum. Bir nevi feryadım. Cumhurbaşkanım bu işe el atın Allah aşkına”- “Bürokrasi bizi engelledi. Mahallemdeki nineler, dedeler, en uzaktaki okullara torunlarını götürürken yolda can verecek” MANİSA

- Dönemin Manisa Valisi Celalettin Güvenç tarafından kamulaştırma işlemlerine başlanan okul alanında aradan geçen 7 yıla rağmen ulaşılamayan mirasçılar yüzünden çalışmalar bir türlü tamamlanamadı. Tamamlanamayan kamulaştırma çalışması üzerine Yunusemre ilçesi Mutlu Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu çareyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmekte buldu. En yakın ilkokulun 2 kilometre uzaklıkta olduğu Manisa’nın Yunusemre ilçesi Mutlu Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu 7 yıl önce kamulaştırma çalışmalarına başlanan okul alanında kamulaştırmanın bir türlü tamamlanamaması üzerine çareyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmekte buldu. Bürokratik engeller ve bir türlü ulaşılamayan mirasçılar yüzünden okullarına kavuşamadıklarını vurgulayan Muhtar Hastürkoğlu, mahallesindeki okul sorununun ancak Cumhurbaşkanının devreye girmesiyle çözülebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanına seslendi “Cumhurbaşkanıma seslenişte bulunmak istiyorum. Bir nevi feryadım. 1985-1986 yılında yapılan ada düzenlemesi sonucu Milli Eğitime bırakılan 3 bin 178 metrekare yerin kamulaştırma işlemleri dönemin Manisa Valisi Celalettin Güvenç tarafından yapıldı. O gün için valimiz burada ‘Bir buçuk trilyonum var. Bu okulu burada yaptırırım’ dedi.
Valimiz Şanlıurfa Valisi olarak atanınca ondan sonra gelen bütün valilere bu konuyu aktardım, dile getirdim. Bundan önceki valimiz Erdoğan Bektaş’a konuyu aktardığımda ‘Bu okul 3 ay içinde harekete girecek, yapılacak’ dedi ama bugüne kadar yapılan bir şey yok” dedi.
“Nineler, dedeler okul yolunda can verecek” “Bürokrasi bizi engelledi” diyen Muhtar Hastürkoğlu şunları söyledi: “Mahallemdeki nineler, dedeler, en uzaktaki okullara çocuklarını, torunlarını götürürken yolda can verecek. Ben de bu okul işiyle uğraşmaktan bu uğurda can vereceğim. Dünya gözüyle bir eserimizi görmek istiyoruz. Ondan dolayı, üzerine vurgulaya vurgulaya Cumhurbaşkanım bu işe el atın, Allah aşkına, Allah rızası için.” Mahalle sakinlerinden iki çocuk annesi Arife Kurt ise, “Okulumuz çok uzak geliyor. Her gün 2 -3 kilometre uzaklıktaki Saruhanbey İlkokuluna çocuğumu götürüyorum. Çok zor oluyor. İki çocuğum var, çocuğun birine geç kalacağım. Biri bir tarafta biri diğer tarafta adres değişikliği olmadıktan sonra olmuyor. Oğlum seneye Saruhanbey İlkokuluna gidecek, diğeri de İstiklal’e gidecek. İki okul arasında gidip geleceğim” dedi.
Öte yandan kamulaştırma süreciyle ilgili hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.
30 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı