- Muharrem İnce Gümülcine'de - CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: - “sandıkta Da Hemşehrinizi Unutmazsanız Sevinirim'

Muharrem İnce açıklama

( GÜMÜLCİNE ) - Muharrem İnce Gümülcine'de- CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce:- “Sandıkta da hemşehrinizi unutmazsanız sevinirim" GÜMÜLCİNE
Cumhuriyet Hukuk Devleti Mübadele Öğrenciler Yörükler 


- CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Yunanistan'ın Gümülcine kentinde Batı Trakyalı Türklerle bir araya geldi. Muharrem İnce, Gümülcine'de Batı Trakyalı Türkler seslendi. Türkiye'nin kendi içinde de barışmaya, ekonomisini büyütmeye ve adil bölüşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen İnce, “1923’te Türkiye cumhuriyeti kurulduktan hemen sonra Sadabat Paktı imzalandı. Balkan Paktı imzalandı. Bölgeyi bir barış denizine dönüştürmek istediler. Unutmayalım 1934'te Venizelos Atatürk'ü, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi. Türkiye'nin ve bölgenin buna yeniden ihtiyacı var" dedi.
Ailesinin bir kısmının Drama'dan nüfus mübadelesi sırasında Türkiye'ye göç ettiğini anlatan İnce, "Sen niye buraya geldin diye bana soranlara sesleniyorum. Ben ailesi mübadeleyle baba tarafı mübadeleyle Drama'dan Türkiye'ye gitmiş, asıl kökeni ise Tanrı Dağı yörüklerinden olan bir ailenin çocuğuyum. Kökenimiz Tanrı Dağı yörüğüyüz. Oradan gelmeyiz. Bir süre bu topraklarda yaşamış ailemiz. Sonra Türkiye’ye gitmiş. Gönül bağımız var. Dertleşmek istedik, başka bir niyetimiz yok. Siz başka bir ülkenin vatandaşısınız, siz vatandaşı olduğunuz ülkeye vergi veriyorsunuz, oranın kalkınması için çalışıyorsunuz. Hiçbir itirazımız yok buna. Doğrusu da budur. Sadece kimliklerinizi korumak hakkınız, onu savunmak hakkınız. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Türkiye’de de böyledir. Yunanistan’da da böyledir. Sizlerle dertleşmek istedik. Buradan Kırcaali’ye gideceğiz” dedi.
"Sizlerin en büyük sorunlarından biri, Türkiye'de okuyan çocuklarınızın barınma sorunu" diyen İnce, “Türkiye'de verdiğim bir söz var. Türkiye’nin üniversitelerinde liselerinde okuyan öğrencilerimize verdiğimiz söz şu: İki yıl içerisinde Türkiye'de okuyan hiçbir çocuğun tarikat yurtlarına ihtiyacı kalmayacak. Türkiye Cumhuriyeti çocuklarını barındıracak güce sahiptir. Asla o çocuklar ortalıkta bırakmayacağız. Asla öğrencilerimizi ne idüğü belirsiz insanların eline düşürmeyeceğiz. Ben hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Sandıkta da hemşehrinizi unutmazsanız sevinirim tabi" şeklinde konuştu.
Yunan gazetecilerin Türkiye'de 2 Yunan askerinin tutuklanmasıyla ilgili sorusu üzerine İnce, "Türkiye bir hukuk devleti olsun diye uğraşıyorum. Türkiye’de yargının bağımsız olması için uğraşıyorum. Konuyu takip ederim, ayrıntı bilmiyorum. Ama yargıya talimat verme noktasında olan birisi de değilim" ifadelerini kullandı. "Askerler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel isteğiyle mi tutuklu?" şeklindeki soru üzerine ise İnce, "Öyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Türkiye ile Yunanistan arasında bu tür problemler var. Türkiye de bazı Türk askerlerinin iadesini istiyor, Yunanistan iade etmiyor. Karşılıklı olarak bunlar yaşanıyor" dedi.

31 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı