Minik Metin ilik bekliyor

lösemi hastası Metin Özgün oyun oynama detayları
Hastalık Polis Lösemi Hastası Ameliyat Kök Hücre 

-Baba Ahmet Özgün röportaj
-Çocuğun önceden çekilmiş görüntüleri

( HATAY -ÖZEL) - Kızılay, 23-24 Ocak tarihlerinde Antakya'da kök hücre bağışı için kampanya düzenleyecek - Baba Ahmet Özgün kök hücre bağışı için destek çağrısında bulundu- Özgün: "Evladımız ve diğer hastalarımız için Kızılay’a 3 tüp kan örneği vererek kök hücre bağışçısı adayı olun" HATAY

- Hatay’da yaşayan 2,5 yaşındaki lösemi hastası Metin Özgün'ün hayatı, bulunacak uygun iliğe bağlı. Ailesi, minik Metin ve onun gibi hastaların kurtuluşu için vatandaşların Kızılay'a kan örneği vererek destek olmaları çağrısında bulundu. Kızılay, Antakya'da 23-24 Ocak tarihlerinde kök hücre bağışı için kampanyası düzenleyecek. Antakya’da yaşayan Özgün ailesinin lösemi hastası 2,5 yaşındaki çocukları Metin Özgün, sürekli trombosit kana ihtiyaç duyuyor. Lösemi hastası küçük Metin’in babası Ahmet Özgün, oğluna uygun ilik bulunması için gece gündüz dua ettiklerini söyledi.

Baba Ahmet Özgün, Adana Acıbadem Hastanesinde tedavi gören oğulları Metin’in sürekli Hatay-Adana arasında yolculuk yapmak zorunda kaldığını için büyük sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Özgün, oğlu Metin’i yaklaşık 4 ay önce yüzünde oluşan kitlelerinden dolayı Ankara Hacettepe Üniversitesine götürdüklerini, burada ameliyat olduğunu, 39 gün de enfeksiyon bölümünde kaldığını anlattı. Baba Özgün, "Metin Özgün oğlumuzun aynı zamanda el ve ayaklarında şişme oluyor, iç kanamalar yaşıyordu. Evladımızın milyonda bir rastlanan kanser çeşidi JMML artı MDS hastası yani lösemi olduğunu öğrendik. Derken buradaki doktorlarımızın izni ile Adana Acıbadem Hastanesine gönderildik. Acıbadem Hastanesinde 30 Kasım'da tedavisine başlandı. Bu esnada çocuğumuzun ilik nakli adayı olduğunu öğrendik" dedi.
Özgün, Antakya halkına seslenerek 23-24 Ocak tarihlerinde Kızılay tarafından düzenlenecek olan kök hücre kampanyasına katılmalarını istedi.Özgün, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Parkı’nda (Vali Göbeği) gerçekleşecek etkinliğe Hatay halkını beklediklerini kaydederek, "Bunun için sizlerden isteğim Metin Özgün evladımız ve diğer hastalarımız için Türkiye halkından isteğim gidip de Kızılay’a 3 tüp kan örneği vererek kök hücre bağışçısı adayı olmalarını istiyorum. Sadece benim evladım değil tüm hastalar için kök hücre bağışında bulunmalarını rica ediyorum. Aynı zamanda Hatay Antakya’da yapılacak olan 23-24 Ocak tarihleri arasında 11 ile 19 saatlerinde olacak kök hücre kampanyasında sizleri Hatay halkını aramızda görmekten mutluluk duyarız. En azından kök hücre bağışı uygun olduğu zaman sadece benim evladım değil diğer tüm lösemili hastalarımız bu hastalıktan kurtulacaktır" diye konuştu.
Lösemi hastası minik Metin ise, en büyük hayalinin polis olmak olduğunu söyledi.


6 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı