Milli İçkimiz Ayrandır Kampanyası Antalya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ' Milli içkimiz ayrandır ' açıklaması Antalya'da büyük yankı buldu. Turizmin başkenti Antalya'da kent merkezine kurulan stantla yerli yabancı vatandaşlara 33 derece sıcak altında 10 bin adet bedava ayran dağıtıldı.
Başbakan Süt Ürünleri Sigara Recep Tayyip Erdoğan 


Yörükoğlu Süt Ürünleri tarafından kapalı yol havuz başında kurulan standa vatandaşların ilgisi de büyük oldu. Küçük büyük, kadın erkek Antalyalılarla birlikte Antalya'da tatil yapan yabancı uyruklu turistlerde bedava ayranın tadını çıkardı. 500'erli paketler halinde farklı noktalardaki stantlarda dağıtılacak olan ayran yarım saat içinde tükendi. Üzerinde ' Milli içkimiz ayrandır ' yazılarının bulunduğu stantın önünde zaman zaman kuyruk oluşurken vatandaşlar Ayranın Türkiye'nin milli içeceğinin Başbakan'ın ağzından dile getirilmesinin ayran tüketimini tetikleyeceği görüşünü savundular.

Başbakan'ın açıklamasının ayran tüketimini artırabileceğini ancak içki tüketiminin azalması konusunda etkili olmayabileceğini söyleyen vatandaşlar ' Sigara için de yasak getirildi ancak satışlarda düşüş yok, yasaklar deliniyor. Alkol alan insanlar yine alkol almaya devam edeceklerdir. Huylu huyundan vazgeçmez ' derken , bazı vatandaşlar ise ayranın zaten Türk milleti tarafından bilinen bir içecek olduğunu, bilinçli olarak tüketen çok sayıda insan bulunduğunu ama Başbakan'ın açıklamasının da dikkatleri ayran üzerine çekmek açısından etkili olabileceğini söylediler.

Yörükoğlu Süt Ürünleri Fabrikası Satış Müfettişi Çetin Polat ise, Başbakan'ın milli içkimiz ayrandır açıklamasına destek vermek amacıyla stant kurduklarını ve gün boyu Antalya'da 10 bin ayran dağıtılacağını söyledi.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı