Mersin’de ’kırmızı’ düdükler çaldı kazalar azaldı

Vali Su’nun etkinlik yapılan alana gelip çocuklarla ilgilenmesi
Hatalı Sürücü Hatıra Fotoğrafı Emniyet Kemeri En Çok Beğenilen Trafik Polisi 

-Çocukların sergilerini gezmesi
-Çocuklarla fotoğraf çektirmesi
-Vali Su’nun konuşması
-Çocuklara bisiklet vermesi
-Toplu fotoğraf çekimi

( MERSİN )- Mersin’de İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’bende trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ kampanyası kapsamında paylaşımı sosyal medyada en çok beğenilen 5 çocuğa bisiklet hediye edildi MERSİN

- Mersin Valisi Ali İhsan Su, ’bende trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ kampanyası ile Mersin’de önemli bir farkındalık oluştuğunu belirterek, "Yapılan çalışmalar sonucunda aşırı hızdan, emniyet kemeri takmamaktan ya da cep telefonu kullanımından meydana gelen kazalarda azalış olduğunu gördük" dedi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen ’bende trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ kampanyası kapsamında paylaşımı sosyal medyada en çok beğenilen 5 çocuğa bisiklet hediye edildi. Forum AVM önünde yapılan etkinliğe katılan Vali Su, başarılı olan çocuklar ve aileleriyle sohbet etti. Ödül almaya hak kazanan çocukların paylaşımlarından oluşan sergiyi inceleyen Su, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. "5 çocuğa bisiklet hediye ettik" Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Su, "Trafikte can ve mal emniyeti sağlamak ve kazaları asgariye indirmek amacıyla geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda İçişleri Bakanlığımız tarafından ’Bende trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ kampanyası başlatılmıştı. O kampanyada başarı olan çocuklardan, sosyal medya paylaşımlarında en çok beğeni toplayan 5 çocuğa bisiklet hediye ettik" ifadelerini kullandı. "Amacımız trafik kazalarını en aza indirmek" Çocukların uygulama kapsamında ailelerini yaptıkları hatalarda kırmızı düdükle uyardığını belirten Su, "Araç kullanırken cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmama ve aşırı hız konularında vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Bu konularda özellikle farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Çocuklarımızda bu konuları takip ettiler. Ailelerini de varsa hataları kırmızı düdükle ikaz ettiler. Mersin’de de önemli bir farkındalık oluşturduk. Bu tür çalışmalar artarak devam edecek. Temel hedefimiz trafik kazalarını en aza indirmek. Yapılan çalışmalar sonucunda aşırı hızdan ve emniyet kemeri takmamaktan ya da cep telefonu kullanımından meydana gelen kazalarda azalış olduğunu gördük" şeklinde konuştu.

2 Ekim 2018 Salı günü yayınlandı