Meral Okay vefat etti

Meral Okay'ın son röportajı. Bugün hayatını kaybeden oyuncu, senarist, şarkı sözü yazarı Meral Okay'ın son röportajı
Meral Okay Hatice Sultan İbrahim Paşa Mehmet Barlas Muhteşem Yüzyıl 


Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay hayatını kaybetti. Muhteşem Yüzyıl'ın senaristi Meral Okay, son röportajını NTV'de Mehmet Barlas'a vermişti. Mehmet Barlas'la 45 Dakika'nın konuğu olan Okay, Muhteşem Yüzyıl'ı ve Abdülhamit projesini anlatmıştı.

Okay, dizinin en önemli karakterlerinden Pargalı İbrahim Paşa'nın geniş biçimde tartışıldığı programda ikinci sezonun çok iddialı olacağını söylemişti.

PARGALI İDDİASI BENİ DE ÇOK ŞAŞIRTTI

Okay, dizide Süleyman'ın kızkardeşi ile evli olan Pargalı İbrahim'in asıl eşinin Hatice Sultan olmadığı yönündeki iddiaları soran Barlas'a ilginç bir yanıt verdi.

' Ben de çok şaşırdım, hiç bilmiyordum ' diyen Okay, öyküye çalışırken böyle bir bilgiye sahip olmadığını kaydetti.

' Ben belgeleri kaynakları toplayıp çalıştığımda herkes gibi Pargalı'nın Hatice Sultan'la evli olduğunu biliyordum. Herkes öyle biliyor zaten... ' diyen Okay, senaryonun harem ayağının kurgu olduğunu tekrarladı.

İKİNCİ SEZONDA KAN GÖVDEYİ GÖTÜRECEK!

Okay dizinin senaryosunun tarihi gerçeklerle uyuşmadığı yönündeki eleştirelere ' Bundan tarih öğrenilmez, bu diziden tarih yaşanır ' diyerek yanıtladı. Diğer yandan gelecek sezon dizide kanlı bir hikaye olacağını söyleyen Okay ' bakalım o zaman ne diyecekler ' dedi:

' Ancak önümüzdeki sezon hikayede benim kurgum yok. Kardeşler taht için kavgaya girecek, çok kanlı savaşlar yaşanacak... Ona ne diyecekler merak ediyorum, bunlar benim kurgum değil çünkü... '
Meral Okay Hakkında
Genç kızlık adı Meral Katı olan Meral Okay, Kayseri Uzunyaylalı komşu çocukları Türkan ile Ata Katı'nın ikinci çocuğu olarak 20 Kasım 1959'da Ankara'da doğar. Çerkez kökenli bir ailenin ve hakim subay olan babasının tayinleri yüzünden şehir şehir dolaşarak geçen çocukluğu vardır. 1 yaşındayken taşındıkları Balıkesir'de İlkokula başlar, Ağrı, Çorlu, İskenderun'da devam edip Ankara'da bitirir eğitim hayatını. Liseden sonra siyaset bilimi ve kamu yö...
devamı
Muhteşem Yüzyıl Hakkında
Şehzade Süleyman, en yakın adamı Pargalı İbrahim ile birlikte çıktığı bir avda alır kötü haberi. Babası Yavuz Sultan Selim Han vefat etmiştir. Şehzade Süleyman hiç beklemeden, İstanbul'a doğru yola çıkar. Şehzade Süleyman hızla payitahta ulaşır. Hiç beklemeden cülus törenine katılır. Bir günde hayatı değişmiş. Sultan Süleyman olarak padişahlık hayatına başlamıştır. Bu sırada, Karadeniz üzerinden içi köle yüklü bir kadırga, İstanbul'a doğru gelm...
devamı
9 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı