Menderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı - AFYONKARAHİSAR

Basın açıklamasından detay görüntülerPankartlardan görüntüBasın açıklamasına katılanlardan genel görüntüAK parti İL Başkanlığı İnsan Hakları Başkanı Selcan Hıdıroğlu açıklamaAFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar ’da demokrasi şehitleri Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idamlarının 57. yılında anıldı.AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından PTT Şubesi önünde Menderes ve arkadaşlarının idam edildiği saat 13.21’de yapılan basın açıklamasında konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı İnsan Hakları Kurulu Başkanı Selcan Hıdıroğlu, 27 Mayıs Darbesi’nin Türkiye’de ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilmez tahribatlara yol açtığını söyledi.

"Yapılan darbeyle yasalara aykırı biçimde anayasa, ihtilal figüranlarına bağımlı hale getirilmiş ve zincirleme antidemokratik müdahalelerin önü açılmıştır" diyen Hıdıroğlu, "Devam eden zaman zarfında Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaraların açılmasına neden olan darbeler, e - muhtıralar, askeri kalkışmalar ve müdahaleler demokrasiyi defalarca kesintiye uğratmıştır. Millet egemenliğin ilk kez cunta egemenliği altına alınmaya çalışılmasının yanı sıra 27 Mayıs Darbesi’ni diğer darbelerden ayıran en acı olay ise Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Baş Vekili Adnan Menderes’in idam edilmesidir. 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin izdüşümleri incelendiğinde 15 Temmuz alçak FETÖ Darbe Girişimi’nin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır." diye konuştu.
Hıdıroğlu, milletten ve adaletten uzak şekilde kurulan mahkemede 11 ay süren duruşmalar boyunca cesur ve vakur duruşundan taviz vermeyen Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının, savunma yapmalarına dahi izin verilmeyen yargısız infazla hukuk dışı muameleye maruz kaldıklarını dile getirdi.
Şehit Yargısız İnfaz Anayasa Basın Açıklaması Karahisar 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı