Memur-Sen'in Antalya buluşması

Salondan detay
Ortak Akıl Emperyalizm Özgürlük Perspektif Cumhurbaşkanlığı 

-Mustafa Çoban konuşma
-Ali Yalçın konuşma

( ANTALYA )- Memur Sendikaları Konfederasyonu(Memur-Sen)Genel Başkanı Ali Yalçın:- “Onun içindir ki küresel emperyalizm, vahşi kapitalizm bu bölgeye ilişkin en ağır şekilde saldırırken, Türkiye Fırat Kalkanıyla,Zeytin Dalı Harekatıyla, terörü istismar edenlere ‘bunu başaramayacaksınız’ diye meydan okuyor”- “ Küresel emperyalizme mesaj veriyoruz, ‘Alemde şer tükenmeyebilir ama unutmayın Oğuzda da er tükenmez.” ANTALYA

- Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,Türkiye’nin çevresinin yeniden dizayn edilmek istendiğini belirterek, “Onun içindir ki küresel emperyalizm, vahşi kapitalizm bu bölgeye ilişkin en ağır şekilde saldırırken, Türkiye Fırat Kalkanıyla,Zeytin Dalı Harekatıyla, terörü istismar edenlere ‘bunu başaramayacaksınız’ diye meydan okuyor.”dedi.
Memur-Sen tarafından Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezinde "Memur-Sen Antalya Buluşması” konulu etkinlikte konuşan Yalçın, Memur-Sen'in binlerce kişiyi ayrım yapmadan bir araya getiren milyon üyeye yaklaşan sendika olduğunu söyledi.

Türkiye’nin şuanda 100 yıl sonra ayakta kalabilme, devlet olabilme mücadelesi verdiğini dile getiren Yalçın, bölge coğrafyasının yeniden dizayn edilmek istendiğini belirtti.
"Türkiye meydan okuyor" Yalçın, "Orada bir terör koridoru açarak, orada bir yeni İsrail fanatiği oluşturarak, Türkiye’yi tamamen yalıtarak, uzun vadede 100 yıllık plana uygun hale getirip parçalayarak, amaca ulaşma stratejisi güdüyor. Bölge yeniden dizayn edilmek isteniyor. Medeniyet coğrafyası yeniden dizayn edilmek isteniyor. Bizim medeniyetimiz 600 yıl dünyada temek hak ve özgürlükler noktasında emsali olmayan halkın standartlarını yükseltmiş bir millettir. O medeniyeti domine eden 5 şehir vardı. Kudüs,Bağdat, Şam, Kahire, İstanbul. Kudüs, Bağdat, Şam durum ortada, Kahire ipotek altında. Geriye İstanbul kaldı. Onun içindir ki küresel emperyalizm, vahşi kapitalizm bu bölgeye ilişkin en ağır şekilde saldırırken, Türkiye Fırat Kalkanıyla,Zeytin Dalı Harekatıyla, terörü istismar edenlere ‘bunu başaramayacaksınız’ diye meydan okuyor. Bu süreçte orada şehit olan, vatan için, millet için,ümmet için,insanlık için canlarını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Küresel emperyalizme mesaj veriyoruz, ‘Alemde şer tükenmeyebilir ama unutmayın Oğuzda da er tükenmez.’”diye konuştu.
"Yeni süreç" “Sorunlarımız yok değil, çok diyen” Yalçın, “ Ülkemiz değişim dönüşüm süreci yaşıyor. Bunu yaşarken ayakta, hayatta kalma mücadelesini de beraber veriyoruz. Sistemsel olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye yeni bir zemine yürüyor. Yeni zemine yürürken kamunun yeniden yapılandırılması, dizayn edilmesi gibi bir mutfak çalışması da beraber yürüyor. Bu süreç çalışılırken, istişaresiz, ortak akıldan yoksun, bireysel ve kişisel farklılıklar diyebileceğimiz bazı tasarılar kabul edilmiştir. Kamunun örgütlü gücünü, ortak aklı, nefes alıp veren bir üyesi olarak, biz bu süreçte istişare edilmeyen, ortak akıldan geçmeyen, rafine edilip topluma sunulmayan her şeye dikkat çekiyoruz.”ifadelerine yer verdi. Bu ülkeye kendilerini alacaklı değil her zaman borçlu hissettiklerinin altını çizen Yalçın, sorunlardan değil çözümlerden güçlendiklerini kaydetti.
"Güvenli liman" Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Çoban, sessiz yığınların sesi olmayı amaçladıklarını belirterek, bir tek insanın hakkının dahi kalmamasını önemsediklerini söyledi.

Memur-Sen’in hak arayanların güvenli bir limanı olduğunu dile getiren Çoban, “ Memur-Sen olarak attığımız her adımda, temel kalkış noktamız ve ayağını bastımız zemin medeniyet perspektifidir. Yeryüzünde vereceğimiz en büyük mücadele emek ve özgürlük mücadelesidir. Adil paylaşımın olmadığı yerde, hak ve özgürlük mücadelesi veren örgütlenmelere çok iş düşmektedir. Sendikacılık sadece maddi kalkınmanın değil manevi kalkınmanın da önemli aktörüdür.”diye konuştu.
İA-
3 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı