Memur-Der Federasyonundan ''Bir Dava Sevdası'' Projesi

Memur-Der Federasyonu Başkanı Cengiz Özbay konuşması
Şehit Dera Muhabbet Uluslararası Gori 

-genel ve detay

( ANKARA )- Memur-Der Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay:- ''Bu eserleri insanlar gözyaşlarıyla, bir dava sevdasıyla yaptılar''- ''Ülkemizin lider ülke noktasına gelmesine vesile olan bu çalışmaları, bu duruşu biz sanatçılarımızın sanatlarıyla anlatmak istedik'' ANKARA

- Memur-Der Federasyonunun ev sahipliğini yaptığı ''Bir Dava Sevdası'' projesinin tanıtımı gerçekleşti. Memur-Der Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay, ''Bu eserleri insanlar gözyaşlarıyla, bir dava sevdasıyla yaptılar'' dedi.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Memur-Der Federasyonu Başkanı Cengiz Özbay, ''Bir dava Sevdası projesi bir yıl öncesinde fikir haline geldi. Biz bu projeyi ülkemizin toplam 20 yıla yakındır süreç içerisindeki gerek sosyal, gerek ekonomik, gerek milli, gerek manevi hususlarının gelmiş olduğunun noktayı, sanatsal ve edebi yöntemleriyle, sanatçılarımızın fırçalarının darbeleriyle, şairlerimizin şiirleriyle, aşıklarımızın sazının teliyle ve sözleriyle anlatalım istedik'' ifadelerini kullandı. Eser sayısının 200 civarından 81'e düştüğünü kaydeden Özbay, ''Seçici kurullarımız bu projede kaliteli bir çalışma olabilmesi adına gerek görsel eserlerimizi, gerek edebi eserlerimizi Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Birsen Çeken ve ekibi değerlendirdiler. 200 civarında görsel eser varken bu eser sayısı 81'e düştü. Yaklaşık 160 civarında şehir başvurusu oldu. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Prof. Dr. Hayrettin İvgin Başkanlığındaki bir heyet, seçici kurulumuz eserleri incelediler. Bununla bir şiir antolojisi kitabımız olacak. Bu kitap Türkiye'nin her tarafında dağıtılmayı bekliyor. Halk aşığı Yakup Temel'in oluşturmuş olduğu kurulda da 81 görsel eserimiz, 81 şiirimiz, 81 halk aşığımızla görücüye çıkacağız'' şeklinde konuştu.
''Bu eserleri insanlar gözyaşlarıyla, bir dava sevdasıyla yaptılar'' Özbay, bu eserlerin dava sevdasıyla yapıldığını vurgulayarak, ''Dünyanın en kıymetli toprakları üzerinde yaşıyoruz .Tabii ki bu topraklar üzerinde oynanan oyunlar bitmiyor. Dışarıdaki düşmanlar, içerideki hainler maalesef durmuyorlar. Biz vatan sevdalıları olarak, milli ve manevi değerlerini önemseyen ekipler olarak, şehit kanlarına sahip çıkan kimseler olarak, bunu kim yapıyorsa peşinden koşuyoruz. Bu eserleri insanlar gözyaşlarıyla, bir dava sevdasıyla yaptılar. Ülkemizin lider ülke noktasına gelmesine vesile olan bu çalışmaları, bu duruşu biz sanatçılarımızın sanatlarıyla anlatmak istedik'' açıklamalarında bulundu. Projenin amacı, ülkesine ve milletine hizmeti sevda edinmiş ve bu sayede uluslararası arenada saygın bir noktaya ulaşmaya vesile olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmetlerini, başarılarını, bu sayede ona karşı oluşan sevgi ve muhabbeti, şiir, görsel sanatlar, panel ve aşık atışmaları ile insanlara ulaştırmak olarak belirlenmiştir. Projenin temelini Türkiye'nin dört bir yanından gelen özgün şiir ve görsel eserler oluşturacaktır. Toplam 5 kategoriden oluşan proje şunları içeriyor; Dünyanın en büyük el yazması Kuran-ı kerim'inin sergilenmesi, ''Bir Dava Sevdası'' görsel eserler sergisi sergisi, panel, ''Bir Dava Sevdası'' şiir antolojisi kitabı ve aşık atışmaları.
8 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı